Slik skal de fjerne stygge «Fallout 4»-feil

20. november 2015 12:54

(PressFire.no): Bethesda forbereder den første store oppdateringa til «Fallout 4», etter å ha feira «en rekordlansering».

Denne oppdateringa byr ifølge Bethesda på en rekke feilfikser, og det er pc-spillerne som får denne først – i neste uke.

Les også: Vår anmeldelse av «Fallout 4».

Frihet kan også bety feil

I en fersk pressemelding benytter spillstudioet først anledninga til å minne om «Fallout 4»-suksessen.

Det er selskapets største lansering til dags dato og «en av de største i bransjen generelt», hevder de.

Andre tall og data fra lanseringa underbygger dette. Antallet Steam-spillere har aldri vært høyere etter en Bethesda-lansering. 12 millioner «Fallout 4»-eksemplarer ble angivelig sendt ut til forhandlere i første bølge.

Porno-nettsteder merka også denne konkurransen på kroppen.

– Historiene deres har gitt hele studioet vårt enorm glede. Det er utrolig å se hva dere har gjort med spillet, hva dere har oppdaget og bygd, sier Bethesda.

Valgmulighetene i «Fallout 4», og en stor, åpen verden å boltre seg i for spillerne, betyr ikke bare «utrolige oppdagelser» i positiv forstand. Det gir også Bethesda mer å jobbe med de neste dagene og ukene, når feil, teknisk slark eller glipper dukker opp.

Spillet kan krasje

– Det er sant at friheten i spillene våre av og til kan føre til utilsiktede konsekvenser som noen ganger er negative – når spillet kombinerer for mange uventa elementer på én gang, sier skaperne bak det postapokalyptiske eventyret.

GameSpot meldte tidligere denne uka om grove feil i «Fallout 4» som potensielt kan krasje spillet. Digital Foundy stiller seg kritisk til bildeflyten hos konsollversjonene.

Bethesda går ikke i detalj rundt hva denne første oppdateringa tar for seg av feil og utbedringer.

Halvparten av en hund.
– 

Tar det viktigste først

Måten denne feilfiksen rulles ut på skjer i en rekkefølge Bethesda har benyttet seg av før:

Først slippes en «betaversjon» til pc, gjort tilgjengelig gjennom Steam i neste uke.

Etterpå får alle pc-eiere av «Fallout 4» oppdateringa – og til slutt kommer den til konsollene, PlayStation 4 og Xbox One.

Les også: Ringte telefonnummer fra «Fallout 4». Her er resultatet av «samtalen».

Bethesda understreker at de har tatt feilsøk og spilltesting på alvor, også før lanseringa.

Likevel har det sneket seg inn flere glipper – oppdaget i dagene etter slippet.

Hundre spilltestere kan aldri gjengi det de mange millionene som spiller nå opplever, og vi jobber hardt med å adressere de viktigste sakene.

Til slutt understreker «Fallout 4»-folka at de ser for seg flere mindre og hyppigere oppdateringer fremover. Ikke bare slike omfattende, store med ujevne mellomrom.

NB! Den første oppdateringa slippes i neste uke, først til pc. Ingen dato er bekrefta.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3