Se, Jesus elsker dataspill

– Forfriskende å se ham med en Xbox-kontroller.

17. juni 2014 19:04

LOS ANGELES (PressFire.no): Spillmessen E3 kan, hvis man ønsker det, ses på som en syndens messe.

Her renner det over av ultravoldelige dataspill og innhold med tonnevis av banneord.

Lettkledde damer forsøker å promotere mer eller mindre ubrukelige, men morsomme produkter til svette nerder og travle forretningsmenn.

Midt oppi dette hedenske kaoset, bortgjemt mellom toalettene og en tacosalgsvogn, fant vi Gamechurch – som frontes med slagordet «Jesus Loves Gamers».

Fremfor å fordømme spillmediet fra avstand, tar den litt alternative kirken tyren ved hornene og er til stede på E3 for å spre sitt kristne budskap.

Vi har fått mye oppmerksomhet. Mange er vant til å få bibelen «slengt i trynet», og da er det vel forfriskende å kunne se Jesus med en Xbox-kontroller i hendene, sier direktør for Gamechurch, Brian Buffon, til PressFire.no.

Gamechurch består nemlig av spillere, og deres hovedkvarter i strandbyen Ventura (en times kjøring nord for Los Angeles) ser ifølge dem selv mer ut som et LAN-party enn en klassisk kirke.

Et bilde av Jesus med en Xbox-kontroller skulle etter planen trekke E3s mange gjester nærmere frelse, og interessen var stor da vi var til stede på standen – til tross for mangelen på høy bassmusikk, blinkende lys og lettkledde damer.

Sjekk ut hele intervjuet med den entusiastiske Buffon i videovinduet. 

Reporter: Mikael Harstad Groven. Foto/klipp: Torbjørn Brænde Kvenseth.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3