Røper de første detaljene rundt «Nintendo Land»

Fornøyelsesparken basert på Mario og de tøysete vennene hans kommer om fire år.

7. mars 2016 22:33

(PressFire.no): For et års tid siden ble det klart at Nintendo skulle vokse inn i andre markeder enn bare spillkonsoller. En av planene var å lage et vaskeekte «Nintendo Land», sammen med Universal.

Det har vært radiostillhet siden da, men rykter rundt en park både i Tokyu og Orlando i USA har svirret en stund.

Nå har det kommet noen små drypp om hva vi kan forvente av en slik park, og partene er tydeligvis blitt enige om form og farge.

Får vi endelig «Mario Kart»
på ekte?

God pitch

Samarbeidet mellom de to gigantene startet allerede for et par år siden. Nintendo og president Satoru Iwata mottok en pitch i april 2014, hvor Universal la fram et tilbud som var såpass bra at Iwata fikk bakoversveis.

Ettersom Universal akkurat hadde åpnet Harry Potter-delen av parken deres i Orlando, fikk Nintendo også se hele prosessen hvordan et kjent og kjært merkenavn ble tatt vare på.

Dette imponerte Iwata såpass at han øyeblikkelig informerte Shigeru Miyamoto og resten av lederne om at han ville stemme positivt for et samarbeid. Dette ledet igjen til flere møter, hvor også personellet som skulle stå for selve design og utforming av en eventuell park var med.

- Vi fant ut at vi hadde mye til felles mellom selskapene, sa Iwata under et investormøte i 2015.

Ferdig om fire år

Telegraph.co.uk siterer spillutvikler Serkan Toto på Twitter, som har oversatt fra Sankei.com, putter Universal småpene tre milliarder kroner i den første utbyggelsen av parken i Tokyo.

Et eget «Mario Area» skal være ferdig til 2020, som passer veldig fint om byen får OL samme år. Det er fortsatt ikke helt avgjort hvem som får lekene per dags dato, men Tokyo er en av de heteste kandidatene.

Området merket i rødt i bildet til høyre skal være område satt av til Nintendo-attraksjoner. Det vil være den gamle Harry Potter-delen som byttes ut med Mario & co.

Fornøyelsesparknettsiden Screamscape melder også om at tilsvarende områder, bare langt større, vil dukke opp i Universals parker i Florida og Los Angeles.

Tidligere har den japanske parken hatt attraksjoner basert på blant annet «Resident Evil» og «Monster Hunter» i parken.

(«Nintendo Land» er forøvrig ikke det egentlige navnet på fornøyelsesparken, men come on, det passer nesten for godt.)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3