Rory McIlroy tar over etter Tiger Woods

– Et grenseløst golfspill.

17. mars 2015 11:29

(PressFire.no): Det er allerede kjent at Tiger Woods har puttet fra seg i golfspillsammenheng. I hvert fall med en EA Sports-logo hengende over hodet på omslaget.

I til sammen 16 år frontet Woods denne serien.

Nå er det klart at det nordirske golf-esset Rory McIlroy (25) tar over som frontfigur. Det nye golfspillet fra Electronic Arts er ferdig allerede i juni, bekrefter spillgiganten.

Uten lastetider

Samarbeidet med Tiger ble formelt rundet av høsten 2013. EA sa partene hadde kommet til en felles enighet om dette, og ønsket samtidig Woods lykke til i fortsettelsen på greenen.

EA understreket også at de ville beholde lisensene og PGA-navnet i fremtiden. Bortsett fra en liten smakebit fra E3-spillmessa i fjor sommer, har detaljene fra det nye golfspillet vært holdt hemmelig.

«EA Sports Rory McIlroy PGA Tour» bygges på Frostbite-spillmotoren fra DICE («Battlefield»). Denne teknologien er de seneste åra brukt i alt fra «Need for Speed: Rivals» til «Dragon Age: Inquisition» og det neste «Mass Effect».

På grunn av Frostbite blir dette for første gang et golfspill fra dette selskapet helt uten lastetider mellom slagene og banene, hevder EA.

Spillet kommer til PlayStation 4 og Xbox One en gang i juni. Electronic Arts har foreløpig ikke bekreftet konkret dato.

McIlroy vant både British Open og
PGA-mesterskapet i fjor.
(Foto: David Cannon, Afp/Scanpix).

En stor ære

Jeg er veldig stolt og ydmyk over å se fjeset og navnet mitt på «EA Sports Rory McIlroy PGA Tour», sier hovedpersonen selv.

 Dette er en stor ære, og noe jeg ikke hadde drømt om mens jeg vokste opp og spilte denne sporten. Jeg håper virkelig folk liker spillet, og jeg er glad over å kunne være del av det.

SportsPro rangerte i fjor sommer de 50 mest verdifulle idrettsstjernene i verden, sett i markedsføringssammenheng. Rory McIlroy ende på tredjeplass i denne oversikten, bare slått av Barcelonas Lionel Messi og Neymar.

Tiger delte rampelyset med
McIlroy i 2010.
Tiger delte rampelyset med
McIlroy i 2010.

«Tiger»-salget stupte

Dette blir ikke første gangen McIlroy pynter omslaget til et «PGA Tour»-golfspill fra EA.

For fem år siden delte Tiger Woods og Rory McIlroy plassen på «Tiger 11»-spillet. Den gangen forklarte EAs Peter Moore dette med at Ryder Cup var en av nyhetene, der lag bestående av 12 spillere hver kunne konkurrere i den prestisjetunge turneringen.

Året etter, til «Tiger Woods PGA Tour 12», var hovedpersonen byttet ut med et gult flagg på coveret i anledning innlemmelsen av Masters-turneringen lagt til Augusta-banen.

Salgspilene for Tiger-spillene pekte nemlig bratt nedover etter den mye omtalte sexskandalen som først ble rullet opp i 2009.

Fra «Tiger 10» til «Tiger 11» sank salget til PS3 og Xbox 360 angivelig med 68 prosent, ifølge analytiker Doug Creutz. 86 prosent til Nintendo Wii.

Uten The Masters i år?

EA har foreløpig holdt igjen detaljene rundt hvordan Rory-spillet blir. Da det først ble annonsert på E3 i fjor, da med navnet «EA Sports PGA Tour», var det med krigsskip i bakgrunnen og et fantasiaktig tilskudd til sporten.

Riktignok har EA også lovt «en realistisk gjengivelse» av de mest kjente banene, og gitt oss en tidlig smakebit av TPC Sawgrass-banen.

Snikpremieren i fjor viste oss
et glimt av eksplosiv golf.

De første skjermbildene sluppet fra spillet, gir oss ikke en pekepinn på om golfspillet i tillegg vil by på mer av det EA først viste oss fra E3-pressekonferansen sin i fjor.

Rich Lerner og Frank Nobilo, fra The Golf Channel, tar over kommenteringen etter Jim Nantz og David Feherty. Dette, sammen med en juni-lansering, betyr etter alt å dømme at The Masters mangler fra «Rory McIlroy PGA Tour»-menyene.

Masters-turneringen skjer i år fra 9. til 12. april. I perioden fra «Tiger Woods PGA Tour 12» var dette grunnen til at EA skjøv utgivelsene av disse spillene fram i kalenderen.

FOTO (hovedbilde): Jason Getz, Reuters/Scanpix.

NB! I videovinduet kan du se den første smakebiten fra spillet, som altså kommer ut til PS4 og Xbox One i løpet av juni – og der EA Sports lover «golf uten grenser».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3