Nye «Star Fox» kan testes på E3 i sommer

Spillet som endelig rettferdiggjør gamepad-kontrolleren?

7. januar 2015 13:29

(PressFire.no): Nintendo har bekreftet at det neste «Star Fox» blir ett av spillene på spillmessa E3 i Los Angeles i juni.

Samme sted i fjor ble det kjent at comebacket blir et faktum, og Wii U er plattformen det gjelder. Forrige «Star Fox» kom ut tilbake i 2005, til GameCube.

Klar for testflyving i juni

Vi vet foreløpig ikke når det nye spillet skal lanseres, men Nintendo har bekreftet at «alle kan prøve» på E3-messa.

Det er «Mario-pappa» Shigeru Miyamoto som avslørte dette i et intervju med Smosh Games.

Det var Miyamoto som selv røpet eksistensen til nye «Star Fox». Like før Nintendos «digital event»-pressekonferanse sparket i gang, publiserte TIME en lengre artikkel der de presenterte tre nye spill, eller konsepter, spillutviklerlegenden var sysselsatt med.

I TIME-saken diskuterte Miyamoto konseptet, og sammenliknet det med det vi kjenner fra tv-serieformatet.

I stedet for én stor utgivelse, kan vi ha flere slipp som er knyttet sammen til ulike oppdrag, sa han om retningen.

Styr ditt eget fly

Det er også klart at Wii Us gamepad-kontroller blir sentral. Med skjermen plassert sentralt, er det få spill som foreløpig har klart å dra nytte av denne.

«Star Fox» blir lagd slik at det føles som at du styrer ditt eget fly. På den måten er det trolig best å spille ved å ha (gamepad-kontrolleren) foran deg, i synsfeltet til tv-skjermen, forklarte Miyamoto i fjor sommer.

I det ferske intervjuet med Smosh Games sier han at dette blir et spill der det å ha to skjermer er «veldig viktig, og det fungerer virkelig bra».

I 2011 kom en remake av «Star Fox 64» til 3DS. Wii U-spillet blir det første nye siden «Star Fox Command» til DS i 2006, og det første hjemmekonsollspillet siden GameCube-slippet av «Star Fox: Assault» i 2005.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3