«Nye» Mata er med på «FIFA 15»-matta

Scannet 200 ferske fotballfjes.

7. august 2014 11:39

(PressFire.no): En ny og langsiktig avtale forlenger samarbeidet mellom Electronic Arts og det engelske fotballforbundet.

Premier League-rettighetene er i boks helt til 2019, melder EA.

For å markere anledningen, forteller EA Sports om noen av nyvinningene og særlig satsningen på nettopp Premier League i høstens «FIFA 15».

 Vi har en mengde innhold vi aldri har fått på plass i løpet av ett år tidligere, sier «FIFA 15»-produsent Nick Channon til CVG.

– Vi hadde allerede åtte stadioner fra Premier League-lag i spillet. Nå legger vi til ytterligere 12.

Liv fra tribunene

EA Sports sier de har tatt opp lyd fra flere Premier League-kamper og -arenaer for å gjenskape mer av dramaet.

Når du brenner en kjempesjanse, scorer mål eller publikum begynner å heie og synge, skal det være med å gi et ekstra lag av autentisitet i høstens spill, hevder Channon.

Følelsene og fornemmelsen fra spillet kommer ikke bare fra hva spillerne ute på matta gjør, men fra publikumslydene også.

Hårfin teknologi

Den nye avtalen med Premier League strekker seg altså ut 2018/19-sesongen.

Samarbeidet innebærer selvsagt bruken av alle offisielle stadioner, spillere og klubber – men i år innlemmes også mållinjeteknologien i «FIFA 15».

Over 200 spillere i den engelske toppdivisjonen har nylig fått hodene sine 3D-scannet, slik at gjengivelsen til «FIFA 15» skal være mest mulig nøyaktig og oppdatert.

Å holde tritt med disse superstjernenes frisyrer og forfengelige innfall, kan nemlig by på skikkelig hodebry for spillskapere.

Det fortalte «FIFA»-sjef David Rutter til PressFire for tre år siden, like etter Wayne Rooneys mye omtalte hårtransplantasjon.

– Vi kan gjøre veldig mye. Vi kan bytte spillere mellom klubber, vi kan forandre fotballsko og endre  lærkula. Men noe av det aller vanskeligste vi gjør, er hår. Inkludert Rooneys.

– I en idrett med veldig mye motefokus, med mange motebevisste spillere som jevnlig endrer på utseendet sitt, er dette en av våre største hår … hodepiner, sa Rutter til PressFire i 2011.

I løpet av det seneste året var spillutviklerne på nytt besøk hos alle lagene som skal spille i Premier League denne sesongen.

Resultatet er de «mest realistiske spillermodellene det er mulig å få», påstår EA i den ferske pressemeldingen.

Lev deg inn i dramaet

Vi er ekstremt fornøyde med å annonsere en utvidelse av vårt samarbeid med Premier League, den mest spilte i EA Sports' «FIFA»-spill, sier Peter Moore, daglig leder i dette selskapet.

– Dette fører til at vårt prisvinnende spill når nye nivå når det gjelder autentisitet og realisme, og gjør at fans kan leve seg inn i dramaet og følelsene forbundet med ligaen. Som en livslang supporter av Liverpool FC vet jeg nøyaktig hvordan det er, sier Peter Moore.

Lener seg mot tv-presentasjon

Det er ikke bare mållinjeteknologi dette samarbeidet har fostret.

I pressemeldingen sier EA at de nå legger seg enda tettere opp mot tv-grafikk og kameravinkler brukt i sendingene fra Premier League. Inkludert måten lagoppstillingen og formasjoner presenteres på.

Den offisielle Premier League-hymnen spilles før avspark og de 20 stadionene er altså rammen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3