Warner ba om «Batman»-sensur

– Dette er nøkkelscener! Vi kunne ikke droppe disse.

25. februar 2015 11:26

(PressFire.no): Neste «Batman» blir det siste kappekledde i Gotham fra britiske Rocksteady Studios.

Dette blir en eksplosiv finale av «Arkham»-trilogien, har de tidligere forskuttert. Og et potensielt mørkt spill, skal vi tro aldersmerkingsorganet ESRB i USA som nå har gitt «Batman: Arkham Knight» en streng vurdering.

«Arkham Knight» blir det første «Batman»-spillet fra Rocksteady med en «M»-merking (mature). Utgiveren Warner Bros. forsøkte å hindre dette, og unngå «utfordringer» med sensuren og potensielt en mindre kundegruppe.

Samme oppskrift

Sefton Hill er «Batman»-spillregissør og grunnleggeren av Rocksteady. Han forteller i et intervju med IGN at britene ikke har jaktet på kontroverser, bøtter med blod eller unødig mye vold og banning.

Vi skrev ikke historien eller lagde spillet med aldersmerkinga i bakhodet. Vi gjorde heller ikke det med de to første spillene. Dette er den historien vi ønsker å fortelle.

– I denne sisteakten av trilogien jobber alle skurkene i Gotham sammen for å ødelegge Batman. Derfor er det uunngåelig at stygge saker vil skje. Men det betyr ikke at vi har endret innfallsvinkelen, sier Hill til IGN.

Slik har vi sett Batmobilen før.

Mer modent

Det er to tilskudd til «Batman: Arkham Knight» som vil endre opplevelsen i forhold til «Arkham Asylum» og «Arkham City», to spill som gradvis økte skalaen av spillopplevelser: Vi får nå hoppe inn i Batmobilen, og denne gang mobiliserer alle gjenlevende superskurkene – anført av nye Arkham Knight – for å ta rotta på the bat.

Det har vært mørkt før, også. Både i de to «Arkham»-spillene og «Arkham Origins» (sistnevnte er det WB Games Montreal som står bak). Sefton Hill vil ikke røpe hvordan de denne gangen, ifølge ESRB, har gjort spillet enda dystrere.

Rocksteadys versjon har
litt flere hestekrefter.
Rocksteadys versjon har
litt flere hestekrefter.

– Vi ville servere en verdig slutt, uten kompromisser, og dette tar oss med til noen mørke steder.

– Tematisk er dette mer modent til en viss grad. På samme tid er det balansert, slik det alltid har vært [i «Arkham»-spillene].

Batman har blitt sterkere. Vi møter ham på høyden av karrieren. For å kontre dette har Rocksteady lagd en ny superskurk (Arkham Knight) som kan by på en real kamp.

Les også: Vi testa «Batman: Arkham Knight» på GDC i fjor.

«»

Forberedte seg på sensurkrangel med Warner

Hill innrømmer at Warner Bros., utgiveren og underholdningsgiganten som også eier Rocksteady Studios, kom på banen før «Arkham Knight» skulle inn til vurdering hos ESRB. Det hadde blitt lagt merke til at spillet har innhold som trolig ville føre til «utfordringer», med tanke på aldersanbefalingen.

Warner sendte Hill en epost basert på analyser gjort internt. De skjønte at en rekke øyeblikk i spillet trolig ville bety den strengeste aldersgrensa i USA.

– Jeg klikka, for løsningen var å droppe disse scenene, sier Hill.

– Men dette er nøkkelscener! Vi kunne ikke kutte disse. Jeg fikk eposten. Jeg ble sprø. Jeg trodde dette ville ødelegge spillet, alt som gjør meg lidenskapelig.

– Jeg begynte å forberede meg på en stor krangel, og sov ikke særlig mye.

Hill fikk imidlertid tilbake nattesøvnen. Han slapp den store oppvasken med Warner-sjefene. Rocksteady-regissøren fikk lov å bestemme selv, og scenene ble altså likevel ikke droppa.

En «M»-merking fra ESRB betyr at de under 17 år ikke kan kjøpe spillet uten samtykke fra voksne. Sefton Hill er selvsagt klar over dette, men bedyrer at det ville vært helt feil å lage «Arkham Knight» skreddersydd for alle – for et marked med bredest mulig nedslagsfelt.

– Jeg er ikke blind. Jeg vet at «M»-merkinga betyr at noen vil gå glipp av spillet. Jeg er bevisst på det.

– Men det ville vært feil å vanne ut spillet, og levere en historie vi ikke trodde på for å gjøre spillet spiselig for et bredest mulig marked, sier Hill.

«Batman: Arkham Knight» er ferdig 2. juni, etter å ha blitt utsatt fra høsten 2014-lanseringa opprinnelig spikret fra Rocksteady- og Warner-hold. Spillet kommer til pc og kun de nyeste Xbox- og PlayStation-konsollene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3