Ny juksemetode gjør «Overwatch» umulig å spille

Går ikke an å rapportere.

12. januar 2017 12:44

(PressFire.no): Spillere har i det siste blitt overfalt av en ny form for juksing i det populære førstepersonsskytespillet «Overwatch» - kalt Nuking.

Betegnelsen Nuking går hovedsaklig ut på å sende store mengder med datapakker, (også kalt packets) til motstanderlagets IP-adresse, på en samme måte som et DDoS-angrep.

Et DDoS-angrep (Distributed Denial of Service) er et forsøk på å gjøre en tjeneste på internett utilgjenglig ved å sende mange unødvendige og irrelevante forespørsler til serveren, som får serveren til å bli overveldet og bruke lengre tid en normalt til å behandle forespørsler.


Nuking fra jukserens synsvinkel

Nærmest umulig å spille

Hvis noen uheldigvis velger å Nuke deg mens du midt i en «Overwatch» runde, vil spillet begynne å gå i sørpe og gjøre det nærmest umulig å spille. Her kan du se en video som demonstrerer hvordan det ser ut å være et offer for Nuking.

Tidligere juksemetoder i «Overwatch» innebærte en aimbot som treffer alle skudd og som hovedsaklig sikter perfekt for deg.

Dette var enkelt å rapportere til spillutvikleren bak «Overwatch», Blizzard. Det som er frustrerende for andre spillere med Nuking er ikke bare at det gjør spillet umulig å spille, men at det ikke går an å rapportere, i motsetning til tidligere juksemetoder.

Les også: Nå blir jukseprogramvare ulovlig i Sør-Korea


Forskjellige teorier

Måten jukserne gjør dette på er fortsatt uvisst, men det er mange i «Overwatch» miljøet som spekulerer på hvordan i all verden programvaren greier å finne IP-adressen deres.

Den mest populære teorien var først at jukserne fikk adressen via kommunikasjonsmekanismen i spillet, altså systemet stemmen din går gjennom. Dette ble fort avkreftet i denne videoen som viser at Blizzard har lagt mye krefter i å forhindre at akkurat dette skulle skje.

Etter den teorien ble avkreftet, dukket det opp en annen teori. Istedet for at jukserne skaffer seg IP-adressen din individuelt, velger de heller å angripe Blizzard sin server, der alle på serveren og i runden har IP-adressen sin.

Dette vil da også påvirke jukserne selv (siden de også er med i runden) men fordelen de da har er at de vet akkurat når spillet kommer til å bli tregt, så de kan bruke det til deres egen fordel. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3