Nintendo stopper salget i Brasil

– For dyrt.

12. januar 2015 12:32

(PressFire.no): Den japanske spillgiganten Nintendo stopper salget av sine konsoller og spill i Brasil.

Dette kommer ifølge spillselskapet som følge av de høye avgiftene i landet.

 Brasil er et viktig marked for Nintendo og huser mange lidenskapelige fans, men dessverre har utfordringer i det lokale forretningsklimaet gjort dagens distribusjonsmodell lite bærekraftig, forteller sjefen for Nintendo i Latin-Amerika til UOL.

Følger med på utviklingen

– Disse ufordringene inkluderer høyere avgifter og skatt på importvarer i vår bransje, og derfor er også vårt valg ikke å ha lokal produksjon. Sammen med distributøren Juegos de Video Latinoamérica kommer vi til å følge med utviklingen av forretningsklimaet for å finne den beste muligheten for å tilby Brasilianske fans i framtiden.

Dyrt land for spillkonsoller

Vi har tidligere skrevet om lanseringen av PlayStation 4 i Brasil, der konsollen kostet 11 000 kroner.

Den gangen sjekket vi hva hva det ville koste å fly, fra Rio de Janeiro til Miami, for å kjøpe en amerikansk konsoll på en vilkårlig dato etter lanseringen i USA i 2013. Den totale kostnaden kom da på 9420 kroner, altså 1600 kroner billigere enn å kjøpe konsollen i Brasil.

De høye avgiftene var også en av grunnene til at Sony startet produksjon av enkelte av sine egne konsoller i landet. PlayStation 4 er ikke blant spillmaskinene som blir produsert i Brasil.

UOL påpeker i sin artikkel at Nintendos digitale spillbutikk heller ikke har fungert i landet og at de har slitt med å tilpasse seg bankregelverket. Mange kredittkort skal være ulovlige for netthandel i landet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3