Nintendo saksøker nettsider for piratkopierte spill

Krever over én million kroner for hvert nedlastbare spill.

23. juli 2018 14:17

(PressFire.no): Nintendo slår hardt ned på nettsider som sprer illegale kopier av spillene deres, og saksøker nå to store nettsider.

Det er spesifikt nettsidene LoveRETRO.com og LoveROMs.co som har fått advokatene på døra, og smellen virker å kunne bli enorm for folkene bak.

Nettsidene lar deg både laste ned og spille klassiske (og forholdsvis nye) spill direkte i nettleseren. Det har ikke falt i god smak hos den japanske spillutvikleren.

Nintendo saksøker derfor mannen bak nettsidene og selskapet hans, og krever erstatning for det de mener er en «stor og uopprettelig skade som ikke fullt ut kan måles i penger».

Varemerker og opphavsrett

Selskapet påpeker at – i tillegg til å la folk laste ned eller spille spillene deres – det også blir brukt en rekke varemerker som tilhører Nintendo. Dette inkluderer konsollogoer og spillfigurer.

- Dette impliserer og forvirrer forbrukere til å tro at det finnes sponsing, samarbeid eller tillatelse fra Nintendo, heter det i søksmålet. Nintendo krever derfor penger også for dette.

I tillegg skal også spillmusikk hentet rett fra spillene ha vært tilgjengelig for nedlasting, noe Nintendo også mener bryter med deres opphavsrett.

LoveROMs.com skal ha blitt besøkt av 17 millioner brukere hver måned, og hadde blant annet knapper for donasjoner og en egen abonnementsløsning. På sine Facebook-sider skreiv nettsiden at de kom til å legge til ytterligere konsoller «om vi får nok betalende medlemmer».

Mytji pæng

Nintendo krever den høyeste kompensasjonen mulig for bruddene på varemerkeloven og opphavsretten. I USA er det på over 1,2 millioner kroner per opphavsrettsbrudd og 16,3 millioner kroner per bruk av deres varemerker.

Det kan med andre ord bli dyre greier. Nintendo skriver i søksmålet at nettsidene listet opp «tusenvis» av spill som bruker både opphavsbeskyttet innhold og varemerker som tilhører selskapet.

16 304 spill fordelt på plattformene NES, SNES, Nintendo DS og GameBoy Advance er listet opp i et skjermbilde i saksdokumentene. Det ville i såfall bety en erstatning på 19,9 milliarder kroner bare for opphavsrettsbruddene på disse konsollene.

Vi tipper nettsiden ikke har så mye penger stappet inn i madrassen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3