Nintendo dropper Direct under E3

Men «Zelda» får mye oppmerksomhet.

6. mai 2016 11:41

(PressFire.no): Det har nesten vært slitsomt å se alle forumposter som har proklamert at Nintendo trekker seg fra E3 de siste årene.

Grunnen var selvfølgelig at Nintendo sluttet å ha tradisjonelle pressekonferanser, men heller gikk over til å ha en tjukkere variant av sine Nintendo Direct-sendinger – prefabrikerte videoseanser som gjerne gikk litt mer i dybden på enkelte av spillene.

Dropper Direct-sending for E3

Men i år blir det annerledes. Nintendo har allerede varslet at de ikke kommer til å vise fram sin neste konsoll på messa, selv om den skal slippes i mars neste år.

De har også sagt at standen på messegulvet ryddes fullstendig for å gjøre plass til «Zelda» på Wii U, og at fokuset skal ligge der og på 3DS. Mange så dermed for seg en fyldigere Direct-sending som tilbehør.

Men også denne utgår nå. I en pressemelding sier Nintendo at de kommer til å droppe Direct-sendingen til fordel for en hel dag med strømming fra «Zelda».

Mer 3DS før E3?

Dette er mildt sagt spesielt rett etter Nintendo har sagt at de vil legge fokus på de kommende 3DS-spillene, men det ser ut til at noen av disse vil bli utbrodert litt nærmere før E3.

For eksempel har «Pokémon»-utvikler Game Freaks gått ut på Twitter og sagt at det vil komme mer info om «Sun» og «Moon» 10. mai klokka 14 norsk tid.

E3 foregår i Los Angeles fra 14. til 16. juni.

Oppdatering: Nintendo skal ha en av sine vanlige business-presentasjoner under E3 hvor de legger frem planene for kalenderåret. Denne presentasjonen er myntet på forhandlere og partnere, og er neppe noe vi kommer til å høre noe særlig nytt fra, men det er i hvert fall noe.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3