Nå spøker det for en «Uncharted»-film

Folka bak «National Treasure» prøver å lappe sammen et nytt manus.

24. august 2012 10:15

(PressFire.no): Actionspillhelten Nathan Drake fra «Uncharted»-spillene er en selvsagt kandidat til å kunne bli en slags Indiana Jones også på kino – ikke bare på PlayStation.

Sony har lenge vist interesse for å få det til å skje, og annonserte i fjor at planene inkluderte Neil Burger som regissør. Burger har tidligere stått bak filmer som «Illusjonisten» (2006) og «Limitless» (2011).

Nå har Sony bestemt seg for å bryte samarbeidet med regissøren, og ifølge Variety har de søkt hjelp hos Marianne og Cormac Wibberley for å skrive historien.

Dette er duoen som har skrevet manuset til «National Treasure»-filmene der Nicolas Cage drar på skattejakt.

Har ingen regissør

Ingen ny regissør er nevnt i denne omgang. Variety skriver at de har tenkt å vente til manuset er godt nok og ferdig før de utnevner en etterfølger til Neil Burger.

Dette er ikke første gang «Uncharted»-filmatiseringen har støtt på vanskeligheter.

Burger etterfulgte David O. Russell som en stund hadde jobben med å lage manuset og skulle regissere.

Rett etter den Oscar-vinnende «The Fighter» med Christian Bale og Mark Wahlberg i hovedrollene, fortalte Russell at han ønsket å gjøre Nathan Drake til en internasjonal kunsttyv, og nevnte at Wahlberg kunne være aktuell for rollen.

Joe Pesci og Robert De Niro var også tiltenkt roller i «Uncharted»-filmen. 

Samarbeidet med Russell ble imidlertid brutt i fjor, på grunn av «kreative uoverensstemmelser», og Neil Burger ble hentet inn som erstatter. 

Sony syns Russell-manuset var «for langt, og for ambisiøst», har en kilde fortalt L.A. Times.

- To forskjellige uttrykksformer

«Uncharted»-filmen skal basere seg på historien fra det første spillet, «Drake's Fortune», som kom i 2007. Det har i hvert fall vært planen til nå. Naughty Dog - som har lagd spillene - har uttrykt at de gjerne vil gi filmen mulighet til å stå på egne ben.

- Vi vil gjerne gi dem friheten til å lage en film som fungerer optimalt på nettopp de premissene. «Uncharted»-serien er spill som er veldig filmatiske og filmaktige, men det er «bare» spill, fortalte en av spillskaperne i Naughty Dog, Taylor Kurosaki, til PressFire i fjor.

- Jeg tror feilen mange gjør når de skal forsøke å lage en filmversjon av et spill, er at de prøver å adaptere kildematerialet på en for direkte måte. Og det yter ikke nødvendigvis rettferdighet overfor noen av disse to mediene. 

- En film som blir overført som spill på en direkte måte, eller et spill som baserer seg i for stor grad på en film, trenger ikke være den beste løsningen. Dette er to forskjellige uttrykksformer, sa Kurosaki til PressFire i fjor

Her ser du traileren fra «Uncharted 3: Drake's Deception», som kom til PlayStation 3 i fjor:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3