Nå skal dataspill brukes i gudstjeneste

- «Flower» er en åndelig opplevelse.

11. mai 2012 08:18

(PressFire.no): Menigheten i Exeter katedral har nå fått spill- og teknologiournalisten Andy Robertson til å bruke dataspill under en gudstjeneste.

De skal ha latt seg inspirere av et arrangement hvor han brukte spill i en kinosal og hans bidrag under teknologiforedraget til TEDx.

Robertson skriver blant annet om familie og spill på den britiske nettsiden gamepeople.co.uk og er spilleksperten til Radio 4.

På Exeter katedralens Facebook-side skriver de at «Andy Robertson vil ta i bruk et interaktivt dataspill gjennom hele vår gudstjeneste, hvor vi sammen går inn i en virtuell skapelse og forandrer den med vårt eget bidrag».

Virtuelle blomster i Guds hus

Robertson avslører i en artikkel hos Wired.com at det blir det kritikerroste spillet «Flower» fra thatgamecompany som får æren av å berike opplevelsen i Guds villa:

- Planen er at hele menigheten kollektivt skal spille mens spillets musikk vil stå for bakgrunnen til andre elementer av gudstjenesten, skriver han og fortsetter:

- Spillkontrolleren vil bli gå på rundgang mens andre deler av gudstjenesten fortsetter, og vil bli avsluttet når det første nivået av spillet er ferdig.

Videre forklarer han at inspirasjonen for å bruke «Flower» i katedralens gudstjeneste kom etter å ha opplevd en offentlig fremvisning av spillet under GameCity-festivalen i 2009. En person skal ha spilt det i et kjøpesenter.

- Det var uten tvil en åndelig opplevelse, skriver han og «ser frem til å oppdage hvordan opplevelsen vil bidra og forandre tjenesten i katedralen».


- Passer i kirken

Dataspill passer flott i denne typen trosuttrykk, skal vi tro Robertson.

- Ikke bare er det inkluderende på den måten at alle kan delta, men det passer også i temaer som skapelse, natur og vår respons på verden, skriver han.

I PlayStation 3-spillet «Flower» flyr du for å samle blomsterblad gjennom vakre landskap, gjerne blomsterenger eller gressletter. Spillet har et miljøbudskap i bunn.

Selve gudstjensten vil foregå førstkommende søndag den 13. mai. 

Hvis du vil tre inn Guds sko anbefaler vi dette spillet.

Foto: Illustrasjon.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3