Slik er oppdateringa som åpner Xbox 360-spillarkivet

11. november 2015 12:40
Bare «Black Ops II» er mer
etterspurt.

(PressFire.no): Til tross for at Rockstars western-epos troner høyt på ønskelista, blir det ingen «Red Dead Redemption»-støtte på Xbox One i første omgang.

Microsoft har bekrefta de 104 første titlene som er bakoverkompatible.

Høstoppdateringa med denne støtten rulles ut til Xbox One torsdag 12. november.

Denne inneholder en overhalt meny og ikke minst: sjansen til å nyte spillene du allerede har handla til den forrige Microsoft-konsollen.

Fire av de åtte mest etterspurte
får One-støtte fra 12. november.
Fire av de åtte mest etterspurte
får One-støtte fra 12. november.

«Fallout» og «Just Cause»

Det er stort sett Xbox Arcade-utgivelser på lista, spill priset til cirka hundrelappen da disse ble lansert.

Kanskje ikke så overraskende, for Microsoft har trolig vært nødt til å ta en ny runde med de respektive utgiverne og diskutert det økonomiske aspektet ved å gjøre Xbox 360-titler du allerede eier spillbare også på nye Xbox One.

Ikke bare luker det bort lukrative aspekter ved å lansere nyoppussa HD-utgivelser og remakes (kanskje ikke «Skyrim», skal vi tro Bethesda). Dette er også en gavepakke ment å gjøre hoppet fra 360 til One mindre smertefull – uten nødvendigvis å kompensere selskapene bak storbudsjettspill fra forrige konsollgenerasjon i prosessen.

Noen slike såkalte AAA-titler er imidlertid med på oversikten Xbox’ «Major Nelson» la ut denne uka:

Blant annet «Borderlands», «Assassin’s Creed II», «Dirt 3», «Fallout 3», «Just Cause 2», «Mirror’s Edge» og de to «Rainbow Six Vegas»-spillene fra Ubisoft.

Disse kan spilles på One i første
omgang. (Bilde: Microsoft).

Alt av «Gears of War», nå også på Xbox One

Flere av disse er forresten knyttet til forhåndskjøpoffensiver på Xbox One – ment å massere One-eiere til å handle oppfølgerne.

Det gjelder blant annet «Fallout 3», «Just Cause 2» og «Rainbow Six Vegas».

Microsoft er litt mer rause når det gjelder egne utgivelser. Både «Fable II» (men ikke treeren), to «Viva Piñata» og alle fire «Gears of War» blir One-kompatible denne uka.

Nye menyer med høstoppdateringa.
(Bilde: Microsoft). 

Børst støvet av samlinga

– Vi trodde først at dette ikke var mulig. Det vi har gjort er å bygge en virtuell Xbox 360, forklarer Microsofts Bill Stillwell i intervjuet med Larry «Major Nelson» Hryb du kan se i videovinduet.

– Vi tar de gamle 360-spillene og dytter disse inn i emulatoren.

Resultatet er at du får se Xbox 360-titler legge seg til i arkivet, med egen logo for å skille spillene ut fra rene One-utgivelser.

Brukergrensesnittet er identisk med 360-opplevelsen og inkluderer blant annet en intakt venneliste og achievements. Xbox 360-kjøp gjort digitalt dukker automatisk opp i One-biblioteket. Når det gjelder fysiske Xbox 360-spill fra hylla, er du først nødt til å legge disken i Xbox One-drevet for å verifisere. Etterpå åpnes muligheten for å laste ned.

... og sju tilskudd Microsoft
legger til «snart».
(Bilde: Microsoft). 

Alle Microsoft-spill blir tilgjengelige

På E3-pressekonferansen sin i sommer, kunngjorde Xbox-sjef Phil Spencer at Microsoft ruller ut bakoverkompabilitet denne høsten.

Disse første 104 spillene er bare starten, lover selskapet.

– Vi kommer til å oppdatere jevnlig, sier Bill Stillwell om planene videre.

– Det eneste som stanser oss er rettighetshensyn, noe som kan ha endra seg over tid. Vi legger til alle våre egne spill, forteller Stillwell.

Microsoft bekrefter at de fra desember vil legge til enda flere titler. På lista er blant annet «Skate 3», «Call of Duty: Black Ops», «Halo Reach», «Halo Wars», «Bioshock», «Bioshock 2» og «Bioshock Infinity».

12. november er denne oppdateringa klar for alle One-konsolleiere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3