Microsoft har lyttet til kritikken og tar en utrolig usving

Ingen nettkrav eller bruktsperre på Xbox One.

20. juni 2013 06:53

(PressFire.no): Microsoft har vært midt i en PR-messig fimbulvinter siden de avduket sin Xbox One-maskin i mai.

Først ble de kritisert for å bruke uproporsjonalt mye tid på tv-funksjoner og alt annet enn spill under avsløringen. I etterkant har kravet om å koble maskinen til Internett én gang i døgnet og den manglende muligheten til å fritt dele på fysiske spill skapt furore.

Nå tar konsollprodusenten en uventet bråvending. Xbox One krever ikke lenger en løpende internettkobling, vil ikke sperre for bruktspill og dropper regionsperren, ifølge en erklæring fra Xbox-sjefen Don Mattrick i går kveld.

NB! Vi har testet Xbox One. Resultatet ser du i videoen nederst.

Takker for hjelpen

Mattrick bedyrer at spillernes tilbakemeldinger har fått dem til å skifte kurs, og takker for hjelpen med å forme konsollens framtid.

- Dere har fortalt oss hvor høyt dere setter fleksibiliteten dagens fysiske spill gir. Evnen til å låne, dele og videreselge spill etter egen vilje er svært viktig for dere.

- Det er også friheten til å spille uten Internett, uansett hvor og hvor lenge, skisserer Microsoft-toppen.

Nå skal Xbox One simpelthen kreve nettkobling bare én gang: første gang du aktiverer den. I ettertid skal platebaserte spill kunne nytes helt uavhengig av nettverkskobling.

- Det blir ingen begrensninger på bruk og deling av spill. I stedet fungerer det akkurat som på Xbox 360 i dag, skriver Don Mattrick.

Fjerner tjenester

Den refleksive usvingen kan derimot føre til at den digitale bruktbutikken, en av Xbox Ones større og mest progressive tjenester, blir fjernet.

- Disse forandringene rammer noen av scenariene vi tidligere annonserte. Spilldeling vil fungere som i dag, du deler simpelthen platen. Nedlastbare spill kan verken deles eller videreselges. Som i dag kommer fysiske spill til å kreve at du har spillet i drevet.

Butikkilder har tidligere tegnet et omriss av en gedigen bruktmarkedsatsing fra Microsofts side, hvor man skulle kunne videreselge alle sine spil til valgfri pris, og dermed få anledning til å tjene tilbake penger på bruktsalg av digitale lisenser for første gang.

Denne ser ut til å være lagt på is.

Det samme gjelder tilsynelatende en liberal delingsfunksjon, som skulle la enhver dele spillene sine digitalt med opptil ti venner og familiemedlemmer uten ekstra kostnad.

Konsollkrig

- Vi verdsetter deres lidenskap, støtte og vilje til å utfordre implikasjonene med digital lisensiering og tilkobling. Selv om vi tror at brorparten kommer til å spille på nettet og koble seg på nettskyen for både spill og underholdning, vil vi gi kundene valget, både fysisk og digitalt, skriver Mattrick.

Han skriver ingenting om at deres massive satsing på skylagring og -prosessering, som visstnok kan gjøre Xbox One mange ganger kraftigere, er satt på vent.

Microsofts kontroversielle funksjonalitet var også tema under Sonys pressekonferanse på den nylige E3-spillmessen, hvor de gjorde et poeng ut av at PlayStation 4 verken er region-, brukt- eller nettsperret. Nå ser landskapet adskillig likere ut.

I etterkant av sin E3-brief slapp Sony også en video som terget Microsoft for beslutningene de har tatt med Xbox One.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3