Messi melder overgang til «fienden»

Blir ambassadør for «FIFA»-spillene.

24. november 2011 11:12

(PressFire.no): I flere år har den argentinske ballmagikeren Lionel Messi prydet omslaget på «Pro Evolution Soccer»-spillene fra Konami.

I år var det imidlertid Christiano Ronaldo som var pynt på «PES 2012»-coveret. De tre foregående årene hadde Messi den jobben. 

Lagkamerat i Barcelona, Gerard Piqué, røpet i fjor at Messi selv foretrakk å spille «FIFA»-spillene – til tross for sin deltidsjobb som «PES»-ambassadør.

EA Sports har i dag kunngjort at Lionel Messi blir gallionsfigur for «FIFA»-spillene, og har signert en langtidskontrakt med ham. I første omgang gjelder det «FIFA Street» som lanseres i mars neste år.

- Et samarbeid mellom superstjerner

- «FIFA» er sportsspillserien som selger mest i verden, og Lionel Messi er verdens beste spiller, så denne avtalen er virkelig et samarbeid mellom superstjerner, sier Matt Bilbey hos EA Sports.

Også Messi er fornøyd med avtalen, som garantert har bidratt til å spe på en allerede respektabel saldo.

- Jeg vil bli en del av teamet bak verdens beste fotballspill og bli forbundet med det fantastiske EA Sports-navnet. EA Sports er et merke som deler mine verdier i forbindelse med kreativitet, fortreffelighet og sosialt ansvar, uttaler Messi.

Exit for Rooney og Kaká?

Messi vil bli brukt hissig i markedsføringen av kommende «FIFA»-spill, heter det i pressemeldingen.

Det kan bety at avtalene med Wayne Rooney og/eller Kaká nå har utløpt. Rooney har vært forsidepynt for spillserien siden «FIFA 2006».

«FIFA Street» er fotballspillet der triksingen, fintene og tekniske lekkerbiskener er satt i fokus. Denne serien ble satt på hold i 2008 etter tre utgivelser. I mars blir det altså comeback, med teknologien fra «FIFA 12» og flere av utviklerne som har jobbet med denne «hovedserien».

Vi fikk prøvespille «FIFA Street» i London nylig. Les om våre inntrykk her.

Foto (hovedbilde): EPA/FILIP SINGER

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3