Meldinger om maktkamp og full splid i «Metal Gear Solid»-leiren

Kojimas navn fjernet fra PR-materiale.

20. mars 2015 12:27

(PressFire.no): «Metal Gear Solid»-serien er den viktigste for Konami. Senere i år er «Metal Gear Solid V: The Phantom Pain» ferdig, det foreløpig siste fra den visjonære spillskaperen Hideo Kojima.

Kojima har hatt en fremskutt rolle hos Konami i en årrekke. Hans produksjonsselskap har hatt større innflytelse enn mange andre utviklere.

Dette er angivelig bakteppet for en maktkamp som nå utspiller seg, ifølge GameSpot.

Logoer og nettsider ble fjernet i går,
og nye Twitter-vaner er varslet.

Fjernet Kojima-logoer

Samarbeidsklimaet mellom disse partene, altså Konami og Kojima Productions, skal ha brutt sammen. Det hevder en kilde GameSpot har snakket med.

Vedkommende ønsket å være anonym.

 Etter vi har gjort oss ferdige med «Metal Gear Solid V», vil Kojima og øvrig ledelse forlate Konami. De sier kontraktene deres utløper i desember, hevder denne kilden.

Spekulasjonene om at det var noe i gjære oppsto da årvåkne «Metal Gear Solid»-entusiaster la merke til at PR-materiell til «The Phantom Pain» plutselig hadde blitt strippet for Kojima Productions-logoer.

Dette Kojima-merkenavnet er nå også tatt bort fra den offisielle nettsiden til kontoret Konami har i Los Angeles. Kojima Productions endret Twitter-kontoen i går, der de oppfordrer fans til å følge nyhetene fra en ny adresse. Forsøker du å gå inn på Kojima Productions-nettsiden sendes du i stedet rett til denne «MGS»-standardlandingssiden.

Les også: Tidenes avføringsmanøver i «Metal Gear Solid V».

Hideo Kojima. (Foto: Damian
Dovarganes, Ap/Scanipix).
Hideo Kojima. (Foto: Damian
Dovarganes, Ap/Scanipix).

Bekrefter endringer i organisasjonen

Konami ønsker ikke å diskutere innholdet i disse påstandene i detalj, men ga GameSpot en kort kommentar:

Konami Digital Entertainment, inkludert Kojima, vil fortsette å utvikle og støtte opp under «Metal Gear»-produkter.

Bråket skal angivelig bunne ut i et ønske fra Konami om å gjøre om på kontraktene til sine utviklere. Kojima Productions får dermed en mindre profilert rolle – og tones derfor ned i promoteringen av spillene de lager.

«Metal Gear Solid V:
The Phantom Pain».

I løpet av denne prosessen skal ansettelsesvilkårene også ha blitt forandret, ifølge GameSpots kilde. Medarbeidere fra Kojima Productions arbeider nå med kortere kontrakter, og ikke som faste ansatte.

Deler av dette bekreftes fra Konami-hold, i en fyldigere uttalelse GameSpot har fått:

Vi endrer produksjonsstruktur til et system styrt fra hovedkvarteret [vårt], for å kunne etablere en stabil operasjonsbase i stand til å kunne svare på raske endringer i markedet.

Ett prosjekt det er klart at Hideo Kojima skal jobbe med fremover, ikke relatert til «Metal Gear»-serien, er det neste i «Silent Hill»-serien. Der skal han samarbeide med Guillermo del Toro.

Konami jakter nå 
utviklere til å lede et
nytt «MGS»-prosjekt.

Starter jakten på nye utviklere

Konami har sett seg nødt til å gå ut med mer informasjon, etter at denne historien begynte å spinne torsdag. De bekrefter i en pressemelding at Hideo Kojima forblir bak roret, inntil «MGS V: The Phantom Pain» er lansert. De sier ikke noe om planene for videre samarbeid etter dette.

Utgiveren understreker også at spillet lanseres som planlagt, i starten av september.

Siste punktet i pressemeldingen er interessant:

 Som det neste steget for denne serien har Konami allerede besluttet å utvikle en ny «Metal Gear»-tittel.

– Vi vil gjennomføre prøver for å finne nøkkelpersoner til å lede utviklingen. De interesserte bes ta kontakt med oss via rekrutteringsdelen på den offisielle Konami-nettsiden, heter det i uttalelsen blant andre Eurogamer har fått.

«Metal Gear Solid V: The Phantom Pain» kommer ut i september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3