Lokalt filmfond i midtnorge ønsker å øke satsingen på norske dataspill

To nye norske spill får penger.

29. oktober 2017 13:40

(PressFire.no): I en pressemelding kunngjør Filminvest AS at de kommer til å innvilge 10 av totalt 26 søknader, hvor det vil bli delt ut 1,9 millioner kroner i støtte og 1 millioner kroner i investeringer.

Tidlig bilde av «Dwarfheim».
«oVRshot»

«Dwarfheim» og 

Trondheim-baserte Pineleaf Studios as, som tår bak «Dwarfheim», får 350 000 kroner til strategispillet sitt og Windows Licker Games får 250 000 kroner til sitt konkurransebaserte skytespill i virtuell virkelighet «oVRshot».

Filminvest AS ble stiftet i 2016 og eies av Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Hedmark og Oppland fylkeskommuner samt Trondheim og Lillehammer. I fondet ligger det 6 250 000 kroner i statsstøtte, som skal forvaltes til produksjoner med regional tilhørighet.

Hans-Andreas Kleven i PineLeaf Studios forteller til PressFire at spillet foreløpig befinner seg i en lukket alpha for hundre spillere, men at de håper på en lansering i 2019.

Spillet har vært i utvikling siden 2014, men det var først i 2016 at det ble alvor, forteller Kleven. Han kan også avsløre at de nylig solgte aksjer i selskapet for 900 000 kroner.

Selv beskriver de spillet som et unikt strategispill i sanntid hvor spillerne spiller på lag i stedet for mot hverandre. Spilleren tar på seg forskjellige roller og må samarbeide for å slå det andre laget.

«oVRshot» sikter på utgivelse til Oculus Rift og HTC VIve og har for tiden en kronerullingskampane på Kickstarter, hvor de ber om 100 000 kroner. I skrivende stund har de fått inn 3060, med 21 dager igjen.

Ifølge utviklerne selv så leverer spillet hastigheten og konkurranseelementer fra spill som «Counter-Strike», «Team Fortress» og «Overwatch». 

«oVRshot».
«oVRshot».

Vil øke satsingen på spill

Det hører også med til historien at Filminvest AS har både investert i Sarepta Studios «Shadow Puppeteer» og gitt støtte til «Thalassa VR» fra samme studio, i tillegg til «Mitt barn – Lebensborn» fra Teknopilot  AS.

Ifølge produksjons- og informasjonsrådgiver Ingvild G. Bjerkeland i Invest AS ønsker de å øke satsingen på dataspill.

- Vårt mandat fra Kulturdepartementet og eierne (Trøndelag, Hedmark og Oppland fylker, samt Lillehammer og Trondheim kommune) er å bygge og styrke den audiovisuelle bransjen i regionen.

- Vi har allerede et sterkt spillmiljø i Hamar regionen, samt voksende spillmiljø rundt Trondheim og Steinkjer, men vi vil gjerne bidra til å styrke disse miljøene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3