«League of Legends»-utvikler: - Det er fint om han dør av kreft

Sparket etter å ha ønsket populær streamer død.

3. oktober 2017 15:18
Tyler1

(PressFire.no): E-sport og drama går hånd i hånd, og i helga var det «League of Legends» som var i søkelyset, etter at en av spillutviklerne bak det populære onlinespillet ønsket testikkelkreft på en av de mest populære Twitch-personlighetene, Tyler1.

Tyler1 er en kontroversiell figur innad i streamingmiljøet til «League of Legends», kjent for å være heller hard med ord og handling – eller tvers gjennom toxic, om du vil være krassere.

I sin karriere som streamer har han visstnok blåst gjennom over tjue «League og Legends»-kontoer, hvor alle har blitt bannlyst på grunn av oppførselen hans (gjerne med mye feeding), før Riot til slutt så seg så lei av hele fyren at han personlig ble utestengt fra hele spillet.

Oppførselen har ikke satt særlig demper for populariteten, dog. På Twitch har han over 785 000 følgere, og streamer ofte for titusenvis av seere i gangen.

Tyler1 bedyrer at han har endret seg den siste tiden, og har begynt å streame andre spill istedet, inkludert «rivalen» til «League of Legends», «Dota 2». I tillegg har både han selv og fansen begynt en liten kampanje for å få han tilbake til «League of Legends»-spilling.

Ønsket at Tyler1 skulle dø av kreft

For det rant over for en av designerne hos Riot, Aaron «Sanjura» Rutledge, som gikk på en liten tirade i chatteprogrammet Discord rett før helga.

I chatterommet for Reddit-gruppen til spillet, nevnte noen Tyler 1, som førte til at det svartnet for Rutledge – som var pålogget med den offisielle Riot-kontoen sin, «RiotSanjura».

Det hele starter med at han kritiserer Tyler1 for å tjene penger på å være «en kuk» i et spill han ikke har lagd selv.

- Han ser ut som en jævla tusling, skriver han videre.

- Helt ærlig, det er fint om han dør av en kokainoverdose eller testikkelkreft på grunn av alle steroidene han tar. Da blir vi helt gucci.

En annen person i chatten prøver å påpeke at dette kanskje var litt mørke greier å ønske på noen, men Rutledge gir seg ikke, og skriver videre at Tyler1 visstnok skal ha forårsaket mye arbeid for han personlig, og at humoren hans ødelegger så mye for «uskyldige spillere».

Unnskyldte til slutt

Ordbruken i den åpne chatten ble etter hvert lagt ut på Reddit, og endte kjapt opp som den mest kommenterte posten der – hvor folk i stor grad mente dette var et drøyt overtramp for noen i hans stilling.

Men Rutledge, under Riot-logo og kallenavn, ga seg ikke.

- Dude, kom igjen. Det der er min personlige mening om saken. Jeg snakker ikke for selskapet i chatten. Jeg er min egen person. Også hvis du ser på resten av chatten, så synes jeg han er veldig morsom, men ikke bra for resten av de som spiller spillet. Ro ned, skriver han i en kommentar.

Han sier videre at han mener det er annerledes med real-time chat, og at ting ikke må tas ut av kontekst.

Til slutt unnskyldte Rutledge seg ovenfor Reddit-brukerne, «League of Legends»-spillerne og Tyler1.

- Jeg hadde en stygg glipp i dømmekraften min i går, og ønsker å beklage med hele mitt hjerte for kommentarene mine. De var over streken, og ikke noe noen av dere fortjente å høre, spesielt fra noen som jobber i Riot.

I tillegg kom andre ansatte på banen, der sjefsskribent på spillet, Ryan «Cactopus» Rigney, skriver:

- Det som ble sagt var ikke okay, og vi tar det ekstremt seriøst. Jeg vil beklage på vegne av Riot til både Tyler1 og «League»-samfunnet for dette. Vi kommer til å ta grep internt for å løse dette.

Fikk sparken

Noen timer senere slettet Rutledge både Reddit- og Twitter-profilen sin, før det ble klart at han har mistet jobben i Riot Games.

Ifølge PCGamesN skal han ha lagt ut en melding på Facebook om at han ikke lenger jobber i Riot, og LinkedIn-profilen hans viser også at han har oppført en sluttdato i oktober for sillingen sin der.

Riot selv har ikke kommentert situasjonen i særlig offentlig grad enda, men Tyler1 har tatt til Twitter.

- Det suger at noen folk fortsatt bærer nag til den gamle versjonen av meg, og nekter å innse at jeg har endret meg. Men med det sagt, så har jeg ingen vonde tanker om fyren. Shit happens.

Den populære e-sport-kommentatoren Richard Lewis går noen hakk hardere til verks, og mener selv dette er symptomatisk for hvordan Riot drives internt.

- Toppfolkene i Riot er alle forvridde, hyklerske og vemmelige mennesker.

Han sier de flere ganger har truet turneringsorganisatorer, og at de har satt en stopper for at han kunne bli med på «Starcraft»-diskusjoner under ESL ved å true med å trekke seg fra eventene.

- De drives litt som en sekt fra toppen og ned, sier han i en video om temaet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3