– Jeg tror at mange forventet at «Leffen» skulle slå meg

Høydramatisk finale da Adam «Armada» Lindgren slo William «Leffen» Hjelte i Oslo.

16. november 2015 13:31

(PressFire.no): Man kunne neppe bedt om en mer spennende finale da Adam «Armada» Lindgren og William «Leffen» Hjelte møttes til storoppgjør under «Super Smash Bros.»-turneringen» Eclipse i Oslo.

Med over 30 000 kroner på spill til førsteplassen gikk det hardt for seg på scenen søndag kveld.

De to «Smash Bros»-stjernene, ansett som de to beste spillerne i verden, hadde i tillegg spilt mot hverandre tidligere i turneringen, en kamp som endte i favør til Lindgren og førte til at Hjelte måtte spille seg opp fra den nedre del av bracketen.

Intenst i finalen.

Tjukk atmosfære

Dette skapte en helt egen atmosfære rundt selve finalen, og alle var spent på å se om Hjelte kunne komme tilbake og vise seg fra en bedre side enn det han gjorde i forrige oppgjør.

Det ble til slutt en langt tettere kamp helt til siste del av hver runde, men det er når det teller som aller mest at man kan se hvorfor Lindgren i dag er verdens beste.

Til tross for de tette rundene var det han som fikk inn de siste slagene og dermed kom seirende ut med stillingen 3-0.

– Det føles veldig bra å ha vunnet turneringen. Jeg tror at mange  forventet at «Leffen» skulle slå meg, så å komme ut på topp her i Oslo i kveld føles utrolig godt, sier verdenseneren.

– Å spille mot han setter alltid et ekstra press på meg. Jeg vet ikke om det er fordi vi er landsmenn eller fordi folk snakker mye, men jeg lettet at jeg var den som til slutt vant.

Målrettet mot finalen

På spørsmål om hvorfor det virket som Lindgren spilte et mye mer selvsikkert spill da de to møttes tidligere i turneringen sier han at motstanderen var mer målrettet mot finalen.

– Det er alltid mange faktorer som spiller inn i slike situasjoner. Jeg tror at «Leffen» spilte noe bedre i finalen enn tidligere, og han hadde virkelig jobbet med å komme seg tilbake i turneringen. Samtidig gjorde jeg en del feil, som for eksempel mye dobbelhopping, innrømmer han.

Lindgren er ikke særlig opphengt i at han er rangert som verdens beste spiller, og han foretrekker å dra frem andre gode spillere i miljøet. Men han synes at 2015 har vært et godt år for han. 

– Det har vært et veldig godt år. Jeg sluttet egentlig å spille «Melee» i konkurranser etter Apex-turneringen for to år siden, og det var veldig hardt å komme tilbake. Jeg tapte mye, for å si det sånn, sier han.

– 2015 kjennes ut som mitt første virkelige år tilbake i spillet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3