Ikke regn med at «Batman» på pc friskmeldes med det første

– Jobben er betydelig.

29. juni 2015 15:30
Batman slåss mot sinte pc-feil.

(PressFire.no): Det siste «Batman: Arkham»-spillet fra Rocksteady Games feirer denne uka salgsrekorder, og er årets største lansering i England.

Men det er én stygg ripe i lakken. Pc-versjonen av spillet er såpass ødelagt at utgiver Warner Bros. i forrige uke trakk det fra salg.

Nå venter misfornøyde pc-spillere på nyheter: når blir egentlig spillet reparert?

– 

Det vil ta tid

Warner og spillskaperne i Rocksteady har hatt noen dager på seg til å vurdere skadeomfanget.

Jobben de har foran seg er stor, innrømmer de.

 Arbeidet er betydelig, og samtidig som vi gjør fremdrift når det gjelder å bedre ytelsen, vil det ta tid å sikre at vi får de riktige reparasjonene på plass.

Det står det i en oppdatering som dukket opp på «Arkham Knight»-forumet i helga.

I tillegg har det blitt lagt ut en liste med «nøkkelområder» de nå konsentrerer seg særlig om. Blant annet har de tenkt å bake inn støtte som gjør at bildeoppdateringene kommer seg over 30 i sekundet.

Klarer å ha to tanker i hodet samtidig,
forsikrer «Batman»-regissøren.
(Foto: Sefton Hill, Twitter).
Klarer å ha to tanker i hodet samtidig,
forsikrer «Batman»-regissøren.
(Foto: Sefton Hill, Twitter).

Regissøren: Glemmer ikke konsollene

Det jobbes altså med de store oppdateringene, men i mellomtiden slippes også noen mindre slike. Blant annet har de avdekket feil som førte til at «Arkham Knight» regelrett krasjer under ulike faser av oppstart eller avslutning av en spilløkt.

En mindre oppdatering er sluppet til pc i dag.

Utviklerne har forsikret at selv om de nå jobber på spreng med å reparere pc-utgaven, vil de ikke glemme å vedlikeholde og reparere feil i Xbox One- og PlayStation 4-versjonene.

Pc er topprioriteten hos ingeniørene våre, men det vil også komme oppdateringer til konsollene, forsikrer spillregissør Sefton Hill.

Hev kjøpet, hvis du ikke orker å vente

Nyeste «Batman» på konsoller er en helt annen historie. Der har det stort sett bare vært ros å få, siden lanseringa i forrige uke. Det er Rocksteady selv som er ansvarlige for Xbox One- og PlayStation 4-versjonene.

Warner hyret inn Iron Galaxy-studioet til å ta seg av pc-utgaven. Den jobben ble angivelig håndtert av bare 12 personer.

understrekes det at Rocksteady «leder våre folk av ingeniører og partnere», for å få den skandaleomsuste «Batman»-versjonen på beina igjen.

Inntil videre er spillet tatt bort fra Steam, verdens største spillbutikk. Også britiske GAME fulgte opp, og tok pc-spillet ned fra hyllene sine.

Warner anbefalte de mest utålmodige å heve kjøpet – hvis du ikke vil vente på at reparasjonsjobben er ferdig.

Steam har, beilig nok, nylig lagt til rette for kjappere og enklere innbytter av pc-spill kjøpt digitalt.

Dax Ginn, en av Rocksteady-produsentene, var kanskje litt for kjapt ute da han under E3-spillmessa i Los Angeles utbasunerte: – Jobben er ferdig nå. Du kan se mer fra dette intervjuet i videovinduet:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3