Hvem har egentlig verdensrekorden: «Watch Dogs» eller «Destiny»?

Ubisoft rydder opp i faktafeil.

25. september 2014 14:38

(PressFire.no): Det er utvilsomt mye røyk, speil og kreativ kalkulatorjobbing involvert når de første pressemeldingene klargjøres rundt slippet av et storspill.

Ubisoft påberopte seg å ha satt rekorden for hvor raskt en ny spillmerkevare har solgt. Det klarte de med «Watch Dogs» tidligere i år.

Tidligere denne måneden var det Activision som selv tok fast grep om denne stafettpinnen, og varslet at deres «Destiny» hadde knust rekorden «raskest selgende nye spill».

Franske Ubisoft vil imidlertid ikke godta dette, og insisterer på at «Watch Dogs» fortsatt er suveren – i hvert fall i enkelte deler av verden.

«Watch Dogs» fortsatt nummer én i Europa

Ubisoft forteller MCV at data beviser at de har rett. «Watch Dogs» er den raskest selgende nye spillmerkevaren i Europa, og ikke «Destiny».

Activision valgte å gå ut med sin rekordpressemelding etter en uke, og sa den gang at «Destiny» hadde kapret førsteplassen.

Problemet, slik Ubisoft ser det, er at de ikke hadde toppet «Watch Dogs»-salget i Europa på dette tidspunktet.

– Du så kanskje rapportene om «Destiny»-salget i England. Bare til informasjon, Europa sett under ett er «Watch Dogs» fortsatt det raskest selgende nye spillet noen sinne etter én uke i salg, ifølge GFK, opplyser Ubisoft til MCV.

 Gratulerer til Activision og Bungie for å ha tatt denne tittelen i Nord-Amerika og i England, men «Watch Dogs» gjør det fortsatt sterkt og vi er stolte over hva «Watch Dogs»-teamet har klart til nå, sier denne talspersonen.

Rett skal være rett. Begge spillene kom ut til to generasjoner PlayStation- og Xbox-maskiner, men «Watch Dogs» har et fortrinn ved også å ha lansert til pc.

Mer å gjøre i Chicago

Denne uka fortalte Ubisoft om fremtidsplanene for sitt hackereventyr lagt til en åpen Chicago-inspirert spillverden. Den første store utvidelsen, kalt «Bad Blood», har nå kommet ut til PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One og pc. (Xbox 360 får senere denne måneden).

Her spiller du som Raymon «T-Bone» Kenney, hovedperson Aiden Pearce sin våpendrager og hackerkompis.

Ti nye oppdrag bakes inn i historiedelen, i tillegg til mer å gjøre i samarbeidsspillinga.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3