Hva får vi servert etter «BioShock Infinite»?

- Dette blir noe helt annet, sier Ken Levine om sitt neste spill.

13. mai 2013 16:39

(PressFire.no): Mannen bak et av årets mest kritikerroste, «BioShock Infinite», er i gang med noe helt nytt.

Ken Levine bekrefter at han igjen har benket seg ned foran dataskjermen for å meisle ut en helt ny spillhistorie.

Etter å ha tatt oss med til undervannsbyen Rapture i det første «BioShock» i 2007, og i år gitt oss luft under vingene i «Infinite», tyder mye på at Levine ikke planlegger en oppfølger til denne serien.

Svak for Soderbergh og Kubrick

- Skriver på et spill. Dette blir noe helt annet, skriver Ken Levine på sin Twitter.

Han oppgir litt senere at inspirasjonskildene om dagen blant annet kommer fra tv-serien «Mad Men» og Coen-brødrene.

Levine lister også opp regissøren bak «There Will be Blood» og «The Master», Paul Thomas Anderson, som en kreativ ledestjerne. I tillegg nikker han i retning Steven Soderbergh («Ocean’s Eleven») og Stanley Kubrick.

Men foreløpig vil ikke sjefen for Irrational Games ut med hva slags historie han har begynt å snekre sammen, eller gi oss ledetråder.

Liker historiepugging

- Jeg føler ikke noe behov for å bruke videospill som et skrifterom. I stedet prøver jeg å finne figurer med motivasjoner jeg tror på, sa Ken Levine til PressFire da vi traff ham i London for noen måneder siden.

På spørsmål om han er en real historienerd, basert på undersøkelsene som åpenbart ligger til grunn for «BioShock Infinite», svarte Levine:

- Jeg er først og fremst interessert i det, men du får også masse gratis materiale å leke med. Også har folk en forståelse av det fra før av, så du ikke trenger å forklare de. Du slipper i det minste unna med mindre arbeid.  

- Jeg synes det funker bra. Det gir deg masse virtuelle hjelpemidler og en estetikk. Det er en del av researchen min, rett og slett, og jeg nyter det. Jeg skal ikke påstå at jeg alltid kommer til å lage spill med så mye historie, men jeg setter pris på det enn så lenge.

Det tok fem år fra Irrational Games serverte oss det første «BioShock» til «Infinite» kom ut. La oss håpe det ikke drøyer like lenge med Ken Levines neste.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3