Her er verdens minste VR-briller

Homido «mini» er budsjettversjonen som lar deg få smake på den virtuelle virkeligheten.

22. januar 2016 11:08

(PressFire.no): På årets CES-messe var det virtual reality som sto i fokus.

Alle de store vr-brillemakerne var på plass med sine flaggskip, som nå har enda mer tekniske duppedingser, enda fler piksler og enda mer innlevelse.

Men de er kanskje litt bulky enda?

Minst

Googles pappvarianter er kanskje de minste vi har sett frem til nå, om vi i det hele tatt kan klassifiseres som en vr-briller.

Nå kommer de minste vi har sett så langt: Homidos «mini».

Som de selv kaller det, så er det virtual reality-konsentrat. Hele greia er bitteliten og klipses på en telefon som har en skjerm mellom fire og seks tommer stor.

Da kan du stikke fjeset ditt helt inntil den og flytte hodet rundt for å se innhold fra alle mulige vinkler.

Det fungerer altså temmelig likt Googles Cardboard-variant, men med noen viktige forskjeller: Du får langt mer lys inn, som ødelegger «innlevelsen» (om det i det hele tatt er noe sånt på disse mobilvariantene). På den andre siden så kan du nå tafse på skjermen for å navigere rundt i menyer og OS.

Moderat effekt, ifølge test

Nettsiden Polygon har lekt seg litt med den allerede, og rapporterer om minst en «moderat effektiv» opplevelse av vr, og at dingsen er neat.

Det er altså langt unna Oculus, HTC og Playstaiton VR enda – men for prisen, knappe 150 kroner, og størrelsen er det jo en gøyal test. Det finnes ifølge Homido hundrevis av kompatible apper, og den fungerer med YouTube-videoer som er filmet i 360 grader.

Hele greia kan forøvrig brettes sammen til lommestørrelse, og den kan kjøpes på hjemmesiden deres her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3