Går fra «BioShock Infinite» til ny beitemark

Rod Fergusson åpner eget spillstudio i California.

27. september 2013 11:13

(PressFire.no): Det var et skikkelig mannefall hos Epic Games i fjor. Hjernen bak «Gears of War», Cliff Bleszinski, dro fra spillstudioet han hadde jobbet hos i 20 år.

Også Rod Fergusson, Bleszinskis høyre hånd og en av produsentene bak «Gears»-spillene, stemplet ut fra Epic. Fergusson begynte umiddelbart i ny jobb hos Irrational Games – og bidro der i sluttfasen av «BioShock Infinite».

Nå har Rod Fergusson varslet at han igjen må bestille seg nye visittkort. Han skal lede et helt nytt spillstudio med 2K Games som oppdragsgiver.

Jobber med «spennende prosjekt»

- Det er offisielt: jeg starter nytt studio for 2K i Bay Area med et spennende nytt prosjekt! Detaljene kommer snart, skriver Fergusson på Twitter.

Bakgrunnen til Fergusson består av sju år med «Gears of War» hos Epic.

Han sluttet i Irrational etter et kort opphold der, og beskrev overfor Polygon rollen sin hos «BioShock Infinite»-gjengen som en «closer» - en som skulle sørge for at spillet etter fem år i utvikling ble ferdigstilt.

Fergusson dro fra Irrational etter lanseringen av «Infinte».

Sporty kolleger i nabolaget

Polygon nevner at 2K, og moderskipet Take-Two Interactive, allerede har to spillstudioer i San Francisco og Bay Area.

Hvorvidt dette kan være en ledetråd i forhold til hva Rod Fergusson kommer til å sysselsette seg med fremover, eller byr på muligheter når det gjelder rekrutteringen av nye spillskapere, gjenstår å se.

2K Marin, som først lagde «BioShock 2» før de i år slapp løs «The Bureau: XCOM Declassified» holder hus ved Novato, California. Visual Concepts, som bidrar til sportsseriene «MLB 2K» og «NBA2K» holder til i samme område.

Fergusson har foreløpig verken nevnt hva slags spill han skal lage, eller hva hans nye studio døpes.

Irrational Games jobber for tiden med en historieutvidelse til «BioShock Infinite», kalt Burial at Sea, som slippes i to deler. Den første kommer i år, mens avslutningen trolig er ferdig tidlig neste år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3