Bekrefter priskutt på PlayStation 4, også i Europa

20. oktober 2015 14:44

(PressFire.no): USA, Canada, Japan og Kina har allerede fått rabatt, og nå kan det være vi i Europa som snart får billigere PlayStation 4.

Sony skal ifølge flere ubekreftede rapporter være bare få dager, eller timer, unna å offentliggjøre et priskutt.

Oppdatert 21. oktober: Sony har i dag bekrefta et slikt priskutt i Europa. Det er konsollen med 500 GB harddisk som jekkes ned til 349 euro, fra 399. I England kappes prisen til 299 pund, fra 349.

Ny pris blir annonsert «snart»,
hevder AGB.

PS4 til under 3000 kroner?

Kuttet i USA førte prisen ned fra 399 til 349 dollar. Hvis vi skal tippe, betyr det at PS4 i Norge innen kort tid vil bli cirka 500 kroner billigere – og dermed duppe ned godt under 3000 kroner for de rimeligste konsollpakkene med Sony-logo.

Butikkjedene i Norge fastsetter pris selv, så denne vil variere noe. Det er heller ingen automatikk i at norske forhandlere starter kampanjer som den i Frankrike umiddelbart.

All Games Beta var blant de første til å snuse opp bevis for PS4-prisreduksjonen. De publiserte PR-materiale lekket fra Frankrike der den oppdaterte prisen figurerer (399 euro har her blitt til 349 euro).

Tilbudet skal ifølge AGB og denne butikkreklamen tre i kraft allerede 21. oktober.

Vi må vente på detaljene og den offisielle pressemeldinga. Den kommer trolig før neste ukes Paris Games Week-pressekonferanse. Sony valgte som kjent å droppe den største spillmessa i verden, målt i antall besøkende, i august.

Køln og GamesCom ble i år bytta ut med Paris Games Week.

Den 27. oktober, klokka 18, skal Sony holde en 90 minutter lang pressekonferanse der de viser noen av nyhetene. (Du kan se den direkte her på PressFire).

Topper konsollsalget i USA

Enten har Sony like i forkant av Paris Games Week gått ut med budskapet om priskutt, eller så blir det servert under pressebriefen i Frankrike neste tirsdag.

I USA har de nye prisene allerede trådt i kraft. For femte måneden på rad har Sony solgt bedre enn hovedrivalen Xbox One, melder MCV.

Vi må altså tilbake til april i år for å finne forrige måned Xbox One solgte best i USA.

(I Europa blir ikke slike salgstall offentliggjort).

Xbox har «Halo 5» og «Tomb Raider».
Sony kapper prisen på PS4.
(Foto: Scanpix).
Xbox har «Halo 5» og «Tomb Raider».
Sony kapper prisen på PS4.
(Foto: Scanpix).

Digi-salgsrekord

At Sony jekker ned prisen på konsollen sin akkurat nå, er selvsagt ikke tilfeldig.

I september kom flere profilerte spill der PS4 hadde eksklusive avtaler knyttet til seg. «The Taken King»-utvidelsen til «Destiny», for eksempel – en tittel Sony har kjøpt seg rettigheter til å kunne markedsføre (smak litt på den setningen).

Det ga resultater.

Sammen med en måned der flere tunge sportsserier slapp årets kolleksjon, ga det utslag på salgslistene.

Når vi nå sparker i gang julesesongen, ønsker vi å takke våre fans for å ha bidratt i å gjøre PlayStation 4 til den bestselgende konsollen og nummer 1 når det gjelder spillsalg i september, uttaler Sony.

MCV skriver at september også ga ny salgsrekord digitalt. Aldri før har inntektene fra PlayStation Store vært større enn denne måneden, oppgir Sony.

Oktober er måneden der Microsoft lanserer «Halo 5: Guardians», et av de store Xbox One-eksklusive. Et par uker senere er det Lara Crofts nye eventyr som havner først på Xbox-konsollene. PS4 må som kjent vente ett år på «Rise of the Tomb Raider».

Ved å kappe prisen nå, har Sony helt sikkert et håp om å gi konsollsalget ytterligere et løft i møtet med to så store Xbox-eksklusive titler.

Basketball fenget aller mest
i USA i september.

Sportsspillene er lukrative

MCV har lest den ferske rapporten fra NPD i USA. Der kommer det også fram at 23 måneder inn i livssyklusen til Xbox One og PlayStation 4, er det omsatt for 40 prosent mer enn i samme periode med Xbox 360 og PlayStation 3 på markedet.

Er du sultefôra på enda mer statistikk? Her er de ti bestselgende spillene, solgt på fysisk disk, i USA i september.

Sportsspill representerer 32 prosent av totalsalget og 39 prosent av inntektene i september.

1. «NBA 2K16»
2. «Madden NFL 16»
3. «Metal Gear Solid V: The Phantom Pain»
4. «FIFA 16»
5. «Destiny: The Taken King»
6. «Super Mario Maker»
7. «Disney Infinity 3.0»
8. «Mad Max»
9. «NHL 16»
10. «Minecraft»

FOTO (hovedbilde): Johannes Eisele, Afp/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3