FIFA 16

Det beste i rekken.

(Pressfire.no): Spillserien «FIFA» har hatt drastiske forbedringer fra år til år. Etter overgangen fra de gamle konsollene til PlayStation 4 og Xbox One, har det stagnert noe – uten at det trenger å være negativt.

Serien har nå funnet sitt spor og bedret det som må bedres.

Bedre enn på tv

Ved første øyekast bort på tv-skjermen, er det vanskelig å se om du faktisk titter på en ekte match eller «FIFA»-kamp.

Spillerne har aldri sett mer ekte ut.

Stadionopplevelsen er nær reel, og ja, også her kjenner du behovet etter å kjefte på dommeren.

Zlatan Ibrahimovic’ hestehale er identisk med realiteten. Og det er nesten skremmende hvor like verdensstjernene (til og med Chris Smalling) er seg selv i spillet. 

Som alltid er det mer enn nok å tilvenne seg, samt noen nyvinninger.

Finesse-pasningen har forsvunnet. I stedet har den blitt byttet og erstattet med en knallhard innsidepasning. En funksjon for deg som ønsker å la ballen gå fort i laget.

Mindre viktig med fart

Nytt er også kroppsfintene. Mens Cristiano Ronaldo har briljert med sine såledragninger i virkeligheten, har Lionel Messi vært mer kjent for sine kroppsfinter. Nå er fintene til mannen som preget coveret de siste årene på plass.

Med andre ord er valgmulighetene langt flere når du ønsker å passere en spiller.

Er du en trofast «FIFA»-spiller må du som ved tidligere versjoner bruke noen timer før spillet virkelig sitter. En annen ting jeg stusset over er førstetouchet til verdens beste fotballspillere. Mer realistisk, kanskje, men det er tidvis frustrerende når Messis dårlige førsteberøring ødelegger en gyllen overgangsmulighet.

Da en spillers hurtighet har vært den viktigste egenskapen ved tidligere årganger, er hurtighetsforskjellen minimert nå. Får en forsvarsspiller tak på en hurtig spiller, er det ikke lenger bare-bare å riste ham av seg.

Klokere lag

Problemet ved tidligere spill er at det har vært veldig ensomt. Du har dine tanker med spilleren du styrer, mens resten av laget har hatt en annen tankegang. Det er fortsatt forbedringspotensial, men «FIFA 16» er på rett vei.

Nå er det endelig et helt lag som angriper og forsvarer sammen.

Forsvareren du selv styrer er også langt friere i bevegelsen. Og hvor mange ganger har du ikke vært oppgitt over hvor lenge spilleren blir liggende nede etter en sklitakling? Fortvil ikke. Gresset brenner ikke, men jaggu er de blitt raskere til å komme seg opp.

Under plusskvota kommer også uforutsigbarheten. Da det ved tidligere spill bare har vært et innlegg som lander på den samme flekken, er innløpene nå langt mer variable og du kan også overraske med et tidlig innlegg - som spissen i tillegg er mer . 

Tilfeldighetene er større og forutsigbarheten mindre – noe som gir kampene mer sjel, likevel er det prestasjonen med fingertuppene som avgjør om kontrollen ved fulltid kastes i tv-en eller armene strekkes i været.

FUT Draft

«FIFA» er allerede et av verdens mestselgende spill. Og skaperne hevder selv at spillets nye funksjoner ikke er laget for å tiltrekke seg nye tilhengere. 

FIFA Trainer er innført og kan være nyttig for både nye og gamle. Trainer-funksjonen kan enkelt slåes av ved å trykke ned høyre analogstikke. Lar du den være på, gir den deg to mulige alternativer hele tiden. Eksempel: en spiss i i scoringsposisjon får opp anbefalt skudd med kraft eller finesse.

Ultimate Team-funksjonen har utviklet seg til å bli en av de mest populære. «15»-spillet bød på noe nytt, det gjør også «16». FUT Draft er en ny variant, en som er langt mindre tidkrevende. Der velger man en spiller fra et utvalg av fem til hver posisjon til troppen er komplett.

Så spiller man opptil fire kamper med vinn eller forsvinn-prinsippet. Høyest belønning får du selvfølgelig ved fire strake.

Vanskelig!

For å oppsummere. «FIFA» har alltid imponert meg med sine forbedringer. Dog er det alltid frustrerende å måtte bytte etter ett års terping, men gi det litt tid så føyer «FIFA» seg inn i rekken av spill som vil sluke dine timer.

Og det vil kreve litt tid. For tilpassing er en ting, men «FIFA» begynner virkelig å bli vanskelig.  

Kvinnene har også inntatt «FIFA» for første gang. Likevel er det utelukkende positivt at damene har fått sin plass. Og når man ikke kan være Norge, som faktisk ikke er inkludert, kan man alltids være overkvinnene fra VM, England, eller Sverige.

NB! «FIFA 16» er lansert til PlayStation 3, PlayStation 4 (testet), Xbox 360, Xbox One og pc.

Oppsummering
Positivt
Suveren grafikk, kudos for FUT Draft og medspillere med større spillforståelse.
Negativt
Dommeren har en tendens til å blåse i stykker kampen. Noen «bugs» som man ser ut til aldri å bli kvitt.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3