Disse motbydelige skapningene kommer til en kino nær deg

«The Last of Us» blir film.

7. mars 2014 11:08

(PressFire.no): Fjorårets PlayStation 3-eksklusive «The Last of Us» kan lett betegnes som en av de beste spillutgivelsene den siste tiden.

Kombinasjonen av en gripende historie, figurer med genuine personligheter, en fascinerende verden og meget solid spillbarhet vant manges hjerter, inkludert vårt.

Det er kanskje derfor ikke så overraskende at også «The Last of Us» kommer til å bli en film.

Sam Raimi er involvert

Det ble bekreftet i går at utviklerne i Naughty Dog har slått seg sammen med distribusjonsselskapet Screen Gems, som har spesialisert seg på grøssere og science fiction-filmer - gjerne av middels kvalitet - samt produksjonsselskapet til filmskaperen Sam Raimi, Ghost House.

Det er også offisielt at Neil Druckmann, den kreative sjefen for spillet, kommer til å skrive manuset.

Øvrige Naughty Dog-personligheter, Evan Wells, Christophe Balestra samt Bruce Straley, kommer også til å være tungt involvert i filmen.

Evan Wells, som leder Naughty Dog, sier at selskapet hadde snakket med flere firmaer om å lage en film siden spillets lansering i fjor sommer, og han kaller kombinasjonen av Ghost House og Screen Gems «perfekt».

En verden i ruiner

For de uinnvidde – «Last of Us» er en litt annen vri på den tradisjonelle zombie-historien.

Verden er i ruiner, og små lommer av samfunnet kontrolleres av militæret, mens alt utenfor disse trygge sonene befolkes av mennesker infisert av en sopp, som har forandret dem til blodtørstige monstre.

Noen av disse reagerer kun på lyd, andre er lynraske og meget aggressive. Spillet handler om Joel, en hardbarket smugler, som skal overlevere den unge Ellie til en opprørergruppe. Ellie kan muligens være nøkkelen til en kur.

Spillet ender med å handle like mye om forholdet de to imellom, som å slåss med monstre og andre mennesker. Soppinfeksjonen spillet baseres på er fiktiv, men bygger på ekte vitenskapelige fakta.

Filmer basert på spill har tradisjonelt vært av laber kvalitet, og vi får bare håpe at «Last of Us» for en gangs skyld viser seg å være bra. Den andre, store serien til Naughty Dog, «Uncharted», har også blitt forsøkt filmatisert, men dette prosjektet er foreløpig lagt på is.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3