Disse spillene er bekreftet til Apple TV

10. september 2015 19:33

(PressFire.no): Onsdag viste Apple sin nye medieboks. Det er på høy tid med en oppgradering av Apple TV, for det er en stund siden sist.

Etter introduksjonen i 2007 har det bare vært mindre oppgraderinger gjennom noen få generasjonsskifter. Viktigst, oppjekkinga fra 720p- til 1080p-grafikk i tredje versjonen i 2012.

Spill er et fokus til nye Apple TV. Noen av dem ble demonstrert på pressekonferansen. Under ser du lista med et utvalg av titlene bekreftet til den svarte boksen.

Les også: Alle Apple-annonseringene på ett brett.

«Galaxy on Fire 3: Manticore Rising».

Skyggespill og gitarrock

«Manticore Rising»: Et tilskudd til «Galaxy on Fire»-serien og «en episk kamp om universet», ifølge reklamen.

«Rayman Adventures»: Ubisofts fargesprakende plattformspillserie kommer ut på enda en plattform, og debuten skjer senere i høst. Er tidligere bekreftet til mobiler.

«Shadowmatic»: En 3D-pussleopplevelse, der du styrer abstrakte objekter mot lyset for å kaste skygger mot bakgrunnen. Målet er å skape kjente former ved å vri og vende på gjenstandene. Ble lansert til iOS i januar i år.

«Transistor».
«Transistor».

«Transistor»: Dette er den åndelige oppfølgeren til «Bastion». «Transistor» følger samme oppskrifta og fikk gode tilbakemeldinger etter debuten på PlayStation 4 i fjor. Supergiant Games har nå annonsert en versjon av «Transistor» til både Apple TV og iOS.

«Guitar Hero Live»: Musikkspillserien gjør comeback i høst. Plastgitarene kan kobles til via Bluetooth og kan brukes til både iPhone, iPad, iPod Touch og Apple TV. Vi testa spillet i forbindelse med E3-spillmessa i Los Angeles tidligere i sommer.


«Crossy Road» (Foto: Scanpix).

Mobil-hit

«Crossy Road»: En stor mobilsuksess allerede, med minst 50 millioner nedlastinger, og nå klar for Apples nye medieboks. Utviklerne var oppe på podiet under onsdagens pressekonferanse for å demonstrere, og avslørte samtidig en ny og eksklusivt flerspillerbit til Apples plattform. Samarbeid eller konkurranse blir en ny ingrediens i denne avhengighetsskapende «Frogger»-varianten.

«Skylanders SuperChargers»: En innbringende suksess for Activision og nå kommer spillet også til iOS. Her blir lekene levende når du plasserer plastfigurene oppå en «portal». Nytt i høstens spill er at bilkjøring på «Mario Kart»-måten introduseres.

«Geometry Wars 3: Dimensions Evolved»: Activision valgte å børste støvet av Sierra-logoen i fjor, og det første spillet lansert i denne nye offensiven var nettopp «Geometry Wars 3». Nå er spillet på vei til Apple TV.

Harmonix kombinerer rytmesans
og sport. (Foto: Scanpix).

«Star Wars» og plastikkrig i stua

«Beat Sports»: Et nytt spill vist under Apples-pressekonferanse onsdag, fra studioet bak de første «Guitar Hero»- og senere «Rock Band»-musikkspillene. Harmonix har denne gangen lagd en rytmebasert samling småspill – noe som minner en hel del om «Wii Sports», en kjempesuksess for Nintendo og et av bidragene til å gi Wii-konsollen en enormt stor brukerbase.

«Disney Infinity 3.0»: I likhet med «Skylanders», som var først ute av disse to med såkalte «toys-to-life»-spill, har også Disney kastet seg på Apple TV-toget. Leketøyet blir levende, og inkluderer denne sesongen «Star Wars»-figurer. Kommer også til iOS og  Android.

«Fantastic Plastic Squad».

«Fantastic Plastic Squad»: Fra produsenten av de siste «Medal of Honor»-krigsspillene fra EA, Greg Goodrich. Han har slått seg sammen med et brødrepar i filmbransjen, Billy og Fernando Rovzar. Sammen lager de en krysning av Pixars «Toy Story» og «Toy Soldiers»-spillene – leker og actionfigurer er levende, og på tur rundt i huset møter du flere typer hindringer.

Det slippes både til mobiler og Apple TV senere i år. Spillet er skildret i tredjeperson, og har både en historie- og flerspillerdel.

Ikke så ulikt Wii-opplevelsen dette, Apple?

Sikra mot flatskjermknusing

Apple TV kommer utstyrt med en ny fjernkontroll (med stropp!) som kan skilte både med aksellerometer og gyroskop – der den altså kan brukes for å bevegelsesstyre i spilling eller navigering generelt i menyene.

I tillegg er det en berørings- eller pekeplate på fjernkontrolleren, og Siri hjelper deg gjerne når du gir stemmekommandoer.

Vi vet også at flere produsenter allerede har varslet «pro-kontrollere» til Apple TV. Blant annet kan «Transistor» styres med en slik kontroller, men dette skal være valgfritt.

80 land får i første omgang

Det er en A8-brikke Apple har valgt å bruke, den samme du finner i blant annet iPhone 6 og nye 6S og den nye iPad Mini 4.

Apple TV støtter full HD med 60 bilder i sekundet, men det ble ikke annonsert 4K-støtte.

En egen App Store-variant gir mulighet til å velge hva du ønsker deg, for det er varslet et stort utvalg av både medie-apper og spill til lanseringen i oktober.

80 land er inkludert i første slippet, mens lista over land øker til hundre før året er slutt. Prisen blir 149 dollar for den minste (32 GB lagring) og 199 dollar for storebror (64 GB).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3