Dette var anmeldernes favorittspill i fjor

Men spillåret 2012 var det dårligste på lenge, mener målenettsted.

3. januar 2013 13:49

(PressFire.no): Aggregatornettstedet Metacritic er det nærmeste man kommer objektive anmeldelser av videospill.

De foretar ikke selv vurderinger, men samler mange ulike anmeldelser av spill, filmer og musikkutgivelser og slår sammen karakterene deres.

Nå har de satt fjorårets spillutgivelser under lupen. Resultatet er de lite fornøyd med.

- 2012 bleknet i forhold til tidligere år, i hvert fall på den høye enden av skalaen, skriver nettstedet i et blogginnlegg.

Bunnsolid år

Om man regner med alle spill og karakterer, var 2012 et marginalt bedre år enn 2011 for de fleste plattformer. Det er på toppen av haugen det sviktet.

For to år siden fikk hele 32 spill mer enn 90 poeng på nettstedet. Det tilsvarer en karakter på ni av ti eller bedre.

I 2012 greide bare 18 utgivelser å komme seg over den høythengende lista.

Fjorårets store vinner på Metacritic ble butikkutgaven av «The Walking Dead», som trillet inn på respektable 95 av 100 poeng.

Det er likevel den svakeste bestenoteringen på nettstedet siden de begynte å gjøre årsoppsummeringer i 2008, og de ansvarlige for nettstedet presiserer at ingen av de individuelle episodene fikk over 89 poeng på Metacritic.

Eksklusive forskjeller

Nintendo Wii ble det nylig passerte årets svakeste spillplattform, mens pc og PlayStation 3 endte opp på en delt førsteplass. Gjennomsnittsspillet til de to sistnevnte høstet 70,3 poeng.

De beste eksklusive spillene fant man tilsynelatende på pc, der «Guild Wars 2» og «Thirty Flights of Loving» var aller hvassest. 

Xbox 360 fulgte hakk i hæl. «Trials Evolution», «Fez» og «Halo 4» alle gjorde sterke prestasjoner der. PlayStation 3 sakket deretter litt etter, men hadde ekslusivitet på et av årets aller beste spill med «Journey».

Lovende 2013

Spillåret 2012 ble preget av mange viktige utsettelser, noe den kommende spillvåren kan nyte godt av. 

Gedigne utgivelser som «Grand Theft Auto V», «StarCraft II: Heart of the Swarm», «BioShock Infinite» og mange flere er holdt tilbake til de neste par kvartalene.

Det er ventet at både Sony og Microsoft avslører og potensielt utgir sine neste spillkonsoller i løpet av 2013. Det kan også være en del av grunnen til det trange første halvåret.

I romjula kåret vi i PressFire-redaksjonen også våre favorittutgivelser fra året som var. Her kan du lese om PressFires favorittspill fra 2012.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3