«Bulletstorm»-studioet overtas av «Unreal»-gjengen

Mens stifteren tar med seg to veteraner og drar

13. august 2012 15:10

(PressFire.no): Polske People Can Fly var i økonomiske problemer da de inngikk et samarbeid med Epic Games om å lage kritikerroste «Bulletstorm». 

«Gears of War»-selskapet var såpass fornøyde med jobben som ble gjort at de like greit handlet en aksjemajoritet i skytespillstudioet, og ba polakkene om å lage «Gears of War: Judgment» for dem.

Nå har Epic Games ifølge Polygon kjøpt resten av aksjene i det ti år gamle spillstudioet, og blitt de offisielle eneeierne av et stykke polsk spillhistorie.

- Det er noe vi alltid har hatt lyst til å gjøre, sier Epic-toppen Mark Rein til nettstedet.

Kjappe endringer

Skytespillekspertene i Epic Games har vært aggressive på oppkjøpsfronten den siste tiden.

I forrige uke stiftet amerikanerne Impossible Games fra asken av «Kingdoms of Amalur»-skaperne 38 Studios, Samtidig har de opplevd frafall av flere viktige ansatte.

Rod Ferguson (se video nederst), en av de aller mest sentrale utviklerne av «Gears of War»-serien, har fått jobb hos Irrational Games. Der skal han hjelpe dem å ferdigstille «BioShock: Infinite».

People Can Fly-stifteren Adrian Chmielarz, som vi snakket med i fjor, og de to sjefsgrafikerne Andrzej Poznanski og Michal Kosieradzki dro ifølge Polygon fra det polske selskapet i går, som en følge av det nylige oppkjøpet.

Det skal likevel ikke være vondt blod mellom dem og Epic, som visstnok skal hjelpe trioen å promotere sitt neste spill når de avslører det. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3