– Blizzard har ikke troa på «Heroes of the Storm»

Men «Hearthstone» har eksplodert.

30. januar 2015 14:11

(PressFire.no): En av redaktørene til Yahoo Finance hevder å ha en kilde fra bak dørene hos spillkjøkkenet Blizzard Entertainment, som har avslørt en rekke detaljer fra innsiden.

Ifølge denne kilden skal ledelsen i Blizzard ha lave forventninger til selskapets svar på «DotA 2» og «League of Legends», «Heroes of the Storm». I tillegg hevdes det at toppfolk på spillet sannsynligvis kommer til å bli sagt opp.

Spillet er fremdeles i lukket betatesting. Vi delte ut 500 betanøkler til våre lesere tidligere denne uka.

«Legacy of Void» er ferdig og nytt «Starcraft»-spill

Videre påstår kilden at den tredje utvidelsen av «StarCraft 2», «Legacy of the Void», er ferdigutviklet, men at en utgivelsesdato ennå ikke er spikret. En utgivelse kan være tiltenkt andre finanskvartal.

Visstnok skal også «Diablo 3»-utviklere nå ha blitt flyttet over til et nytt «StarCraft»-prosjekt som skal blande elementer fra «Warframe», «Left4Dead», «DayZ» og andre MOBA-spill. Dette prosjektet skal angivelig være i en tidlig fase.

Kilden hevder også at forretningsmodellen til nylig kunngjorte «Overwatch» ikke er spikret, men at det i utgangspunktet vil bli gratis. De skal bare ikke ha bestemt seg for hvordan man skal betale for heltene man spiller.

Målet skal være å gi ut spillet mot slutten av året, eller tidlig i 2016, grunnet skepsis til om det det er mulig å ferdigstille det i tide.

«Hearthstone» har tatt av

Det kommer også fra samme hold at «Hearthstone» skal ha eksplodert, og overgått alle forventninger til selskapet. Det hevdes at tallene skal ha blitt tredoblet siden forrige rapportering, og at så mange som 75 millioner spiller det digitale kortspillet.

Ifølge Yahoo Finance-redaktørens kilder skal en ny utvidelsespakke være rett rundt hjørnet, og det påstås at det eksperimenteres med en modus hvor to spillere kan spille mot to andre spillere.

Spillet ble nylig lansert til nettbrett fra både Apple og med Android-system. En mobilversjon er fremdeles under utvikling.

Kjent for å være ekstremt selvkritiske

Blizzard Entertainment er kjent for å ha en streng kvalitetskontroll, som også har resultert i kansellering av flere prosjekter.

Av prosjekter vi kjenner til kan vi nevne pek-og-klikk-spillet «Warcraft Adventures» og «StarCraft Ghost», som begge angivelig skal ha vært så å si ferdigutviklet før de ble stoppet.

Det er også kjent at utviklingen av «Diablo 3» nærmest begynte på ny etter at det ikke passerte nåløyet hos Blizzard Entertainment.

– Vi lager ingen hemmelige spill i StarCraft»-universet

Artikkelen ble først publisert på finanssidene til Yahoo, men ble i ettertid tatt ned og republisert på bloggen med respons fra Blizzard som sier at de «Diablo 3» vil bli oppdatert med mindre fikser.

Blizzard påpeker videre at de ikke kommenterer på rykter, men slår fast at de ikke jobber med et hemmelig spill i «StarCraft»-universet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3