Batman: Arkham City - Harley Quinn’s Revenge

Harley er sprø så det holder, selv på en god dag.

(PressFire.no): Revenge is a bitch, and the bitch is back! Siden fabelaktige «Batman: Arkham City» dukket opp i oktober har vi fått plenty av nedlastbart ekstradill å leke ned, men alt har dessverre dreid seg om «challenge»-kart, skins og bagatellmessig smårusk.

Helt greit, men det vi egentlig vil ha er mer moro i historiemodusen. Det var i starten snakk om at vi ville få enda flere nedlastbare episoder med Catwoman, men de har glimret med sitt fravær.

Isteden får vi nå «Harley Quinn’s Revenge», en rask epilog som er over på et par timer - og som utspiller seg to uker etter den tragiske konklusjonen av «Arkham City».

Har du fortsatt ikke rundet historiemodusen bør du nok gjøre det først, så snakkes vi senere. Her vanker det sporadiske spoilers, godtfolk.


Ustabile Harley

Batman har forsvunnet under en redningsaksjon for å få en gruppe politimenn ut av Harley Quinns hovedkvarter i Arkhams havneområde (i stålverket der The Joker tidligere holdt til) - og som tittelen avslører pønsker hun på hevn etter... ahem, hendelsene som avsluttet «Arkham City».

Harley er sprø så det holder selv på en god dag, men etter å ha blitt forlatt av sin elskede Joker har klovnepiken mistet alle klinkekulene sine.

Et lite påskeegg helt i starten av «Harley’s Revenge» antyder også at hun muligens har gått gjennom en spontanabort siden sist, noe som neppe har forbedret sinnstilstanden hennes nevneverdig.

Harley klandrer «Bats» for alt som gikk galt, og kidnappet disse politifolkene for å lokke Lynvingen i fella. En plan som tilsynelatende fungerte over all forventning.

Kulere enn Chris O’Donnell

Batman har vært sporløst forsvunnet i flere dager, så medhjelperen Robin (den nyere, hettekledde Tim Drake-varianten, ikke Dick Grayson) sendes ut på oppdrag for å spore ham opp.

Ok, «The Boy Wonder» er ingens favoritthelt, men de som allerede har lastet ham ned til «Arkham Citys» kampkart vet at fuglegutten er omtrent like smidig i kampsituasjoner som sin mentor Batman.

Robin mangler den rå muskelstyrken, men er utstyrt med en japansk bo-stav, som er hendig å daske skurker hardt i fjeset med.

Han har også noen egne «wonderful toys»: blant annet «snap flash»-granater som kan lamme motstandere noen sekunder, pluss et «bullet shield» for å beskytte seg mot bevæpnede banditter og gass. Alt i alt er han i det minste litt kulere enn Chris O’Donnell.

Man får imidlertid ikke muligheten til å slippe Robin løs i Arkham City etter at denne episoden er over, hvis noen hadde håpet på det.

I strømpebuksene til Robin

Etter en liten stund i strømpebuksene til Robin spiller man videre som Batman, i tilbakeblikk som viser hvordan Harley klarte å ta ham til fange.

I løpet av historiens gang må man samle sammen kodekort for å åpne en dør, følge blodspor, desarmere bomber og eventuelt poppe ballonger.

Det er sammenlagt ti nye achievements/trofeer å hente her, selv om man trolig må kjøre igjennom «Harley’s Revenge» et par runder for å få med seg alle.

Mesteparten av tiden går med til slåssing i fastlagte løyper, der man må rydde et rom for Harleys innleide bøller før man beveger seg videre til neste gjeng. Det er en bra spennvidde på fiendene, og enkelte rom er stappfulle av dem – men vi har møtt mesteparten av disse motstanderne før.

De plagsomme sniper-riflene er tilbake igjen, og det er flere av dem enn noensinne. Argh.


Ingen spektakulær finale

For all del, «Harley’s Revenge» er ganske gøy så lenge den varer – men tilfører ikke historien noe som helst, og det totale fraværet av overraskelser føles litt skuffende. Stemmeleggerne gjør fortsatt en bra jobb, men dialogen er lite inspirert og enda mindre innsiktsfull.

Robin er i konstant radiokontakt med Barb «The Oracle» Gordon, som er urolig over Batmans sinnstilstand etter hva som skjedde med The Joker og Talia al Ghul.

Undertegnede hadde håpet at Batmans ustabile psyke ble utforsket litt mer denne gangen, men nei - sånt spares muligens til neste gang.

Politisjef Gordon mumler noe om at han må snakke med Batman om «det andre problemet», noe som antyder at det har vært planer om flere utvidelsespakker. Vel, lite tyder på at de kommer. «Harley’s Revenge» er trolig det siste vi får av DLC til «Arkham City», og er inkludert i «Game of the Year»-samlingen som slippes i september.

«Harley’s Revenge» er ikke den spektakulære finalen man kunne ha håpet på, og lever ikke opp til den skyhøye standarden som er satt av «Arkham City». Her er det ingen ferske fiender, nye områder eller store avsløringer. Bare mer av det samme gamle, i mindre skala.

Allikevel, som et par timers underholdning for under 60 spenn er dette fortsatt en ganske god deal. I det minste et bra påskudd for å tilbringe litt mer tid i Arkham, og deretter begi seg tilbake ut i byen for å løse noen av de brysomme «The Riddler»-gåtene man ga opp forrige gang.

Det er fortsatt nok av skurker å banke opp her, ting å gjøre, og bygninger å utforske. Som Batman selv sier: «Crime never sleeps», så hvorfor skal jeg gjøre det? Klokken er fire på morgenen og deadline henger over horisonten – men jeg er fremdeles Batman og Arkham trenger meg.

«Harley’s Revenge» kan lastes ned til Xbox360 og PS3 nå, og koster cirka 60 kroner. Det koster litt mer å handle utvidelsen til pc via Steam.

Oppsummering
Positivt
Et hvert påskudd for å vende tilbake til Arkham noen timer er en bra ting i min bok.
Negativt
En beskjeden reprisesending som mangler nye områder, fiender og overraskelser.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3