Activision Blizzard solgt

Til seg selv.

26. juli 2013 10:41

(PressFire.no): Spillselskapet Activision Blizzard, utgiveren bak merkevarer som «Call of Duty» og «World of Warcraft», kjøper nå majoriteten av sine egne aksjer. De blir dermed uavhengige.

Det franske mediekonglomeratet Vivendi SA har inntil nylig hatt en andel på 61 % i selskapet. De har det siste året prøvd å selge andeler, og/eller å ta ut et milliardutbytte fra spillgiganten, for å få bukt med gjeld. Det skrev Polygon for noen dager siden.

Nå kjøper Activision Blizzard seg ut, så Vivendi sitter igjen med kun 12 % av aksjene. Det er utgiveren selv som melder om dette i en pressemelding.

Transaksjonen skjer i to bolker. Selskapet blar opp 5,83 milliarder dollar (34,4 milliarder kroner), som gir dem 429 millioner aksjer. Samtidig kjøper investorgruppen ASAC II øvrige 172 millioner aksjer, til en verdi av 2,34 milliarder dollar (13,8 milliarder kroner).

ASAC II er ledet av Bobby Kotick og Brian Kelly, henholdsvis direktør og styreformann i Activision Blizzard.

Kotick forblir direktør i selskapet, og Brian Kelly blir eneste styreformann – en post han tidligere delte med en representant fra Vivendi.

- Vi kommer ut av dette sterkere enn vi var – et uavhengig selskap med klassens beste portefølje, samt satsningen og fleksibiliteten til å styrke våre aksjer over tid, og til å utvide vår posisjon som en av verdens viktigste underholdningsaktører, sier Kotick i pressemeldingen.

Kotick forteller at selskapet sitter igjen med over tre milliarder dollar – litt under 18 milliarder kroner – i kontanter som økonomisk trygghet.

Transaksjonen, som skal være fullført innen september, kommer totalt på nærmere 50 milliarder kroner.

(Via Polygon, VG24/7).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3