18 år gamle Tommy fra Bøvågen møter verdens beste «Smash»-spillere i Los Angeles neste helg

Ble stemt inn i prestisjeturnering av et samlet europeisk «Smash»-miljø.

7. februar 2020 14:27

(PressFire.no): To ganger i året går turneringen «Smash Summit» av stabelen i Los Angeles, hvor det kjempes i spillet «Super Smash Bros. Melee».

Også spill som «Dota 2», «CS:GO», «Tekken» og «Smash Ultimate» har egne Summit-varianter, og disse turneringene er blitt spesielle innenfor e-sporten gjennom at de er langt mer lavmælte varianter uten publikum eller scener å spille på, men med enorme seertall på nett.

De er såkalte invitational-turneringer hvor bare toppspillere får være med, og er langt tettere på spillerne med prat, intervjuer og generelt litt mer fjas – men resultatet er også at selve spillingen holder et skyhøyt nivå.

De er kjent som noen av de mest prestisjefylte turneringene å være med på, mye på grunn av dette. Og selvfølgelig også på grunn av de store pengepremiene som venter vinnerne.

Norge får være med

Siden det bare er kremen av toppspillere som blir invitert, er det i «Smash Melee»-versjonen av Summit bare 18 spillere totalt som får være med.

Av disse er 13 forhåndsinvitert gjennom plasseringer i andre store turneringer gjennom året, mens fem spillere stemmes inn via en felles avstemning gjort av andre Smash-spillere verden over.

Før gårsdagens avstemning har bare to andre europeere blitt med gjennom denne stemmegivningen, mye takket være stor overvekt av amerikanere som stemmer inn «sine egne».

Men nå skal altså atten år gamle Tommy «Pricent» Erstad Lindås fra Bøvågen utenfor Bergen kjempe mot de beste.

Han fikk nemlig hele det europeiske «Smash»-miljøet bak seg, og via turneringsplattformen Smash.gg sanket han inn over 76 000 stemmer på knappe én uke. Det holdt til å bli en av de fem som ble stemt inn, og det ble avgitt over 420 000 stemmer totalt.

Det var totalt 31 spillere som kjempet om stemmene.

Lindås skal være med å kjempe om rundt 300 000 kroner under turneringen, som starter allerede 13. februar - du kan følge den her. Han spiller primært figuren Fox, og er en del av laget Playwell, som er basert i Bergen.

 

Talentet har blitt toppspiller

Vi har her i PressFire tidligere skrevet om Lindås etter at han deltok på «Eclipse»-turneringen i Oslo i 2015. Den gangen var han ansett som et ungt talent med en lys fremtid i spillet.

Daværende styreleder i Smash Norge, Marius Stenberg, sa da at Lindås en dag «uten tvil» kunne bli Norges beste spiller.

Slik har det blitt – i 2018 seilet Lindås inn som nummer én på Norges-rangeringen av spillere, og ble i fjor vurdert til å være den 89. beste «Smash Melee»-spilleren i verden.

I Norge spiller rundt 1300 personer de forskjellige «Smash»-spillene i origaniserte former, der både «Smash 64» fra 1998 og «Smash Melee» fra 2001 har aktive miljøer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3