– PlayStation 5 Pro kommer i år

Spesifikasjonene skal ha lekket på nett.

18. mars 2024 11:36

(PressFire.no): PlayStation 5 føles jo ut som en ny konsoll enda, men i år blir det altså fire år siden den (og Xbox Series) kom på markedet.

Om vi spoler tilbake til PS4-tiden, så gikk det et lite knepp under tre år fra lanseringen av den konsollen til en kraftigere Pro-versjon var på markedet. Nå virker det som om også PlayStation 5 får en tilsvarende oppgradering.

Det var først YouTube-kanalen Moore's Law is Dead som viste fram det som skulle være spesifikasjonene på innmaten i den lenge fablede «proff»-versjonen av PS5.

https://www.youtube.com/watch?v=SV7BJKnZfP8

I etterkant har journalist Tom Henderson hos Insider Gaming, som var først ute med å omtale både PlayStation Portal og den nye versjonen av PS5 som har avtagbart diskdrev, bekreftet med egne kilder at lekkasjene stemmer.

Detaljene som nå er lekket stammer fra onlineportalen til Sony som brukes av utviklere, og Henderson sier han selv har sett dokumentene som skal fungere som en rettesnor for de som lager spill til plattformen.

Det betyr at følgende forbedringer er i vente:

I tillegg blir det sagt at konsollen yter 33,5 teraflops, men dette er en målestokk det ofte er vanskelig å sammenligne med noe – og et tall som lett kan «fikles» med. Dagens konsoll yter 10 teraflops (Xbox Series X yter 12), som det altså ikke gir mening blir til 33,5 dersom GPU-en er 45 prosent kraftigere.

Henderson sier han har hørt at konsollen skal lanseres mot høsten i år – med forbehold om at planer kan endres før den tid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3