«Apex Legends»-finalene satt på pause etter hackeskandale

Flere proffspillere fikk skrudd på juks.

19. mars 2024 10:44

(PressFire.no): Noe spesielt skjedde under den amerikanske delen av regionsfinalene i proffligaen i «Apex Legends» på søndag.

Etter tre måneder med spilling var nervene på høykant for de 20 lagene som spilte om drøyt 1,3 millioner kroner – men plutselig fikk flere av spillerne påskrudd jukseprogramvare midt under spillingen.

DarkZero-spiller og tidligere verdensmester Noyan «Genburten» Ozkose fikk plutselig opp en ukjent meny på skjermen sin som skrudde på wallhacking – som lot han se andre spillere.

Samtidig fikk TSMs Phillip «ImperialHal» Dosen skrudd på aimbot som automatisk siktet seg inn på andre spillere.

Førstnevnte logget rett ut av spillet da han innså hva som skjedde, mens Dosen ble snappet opp av spillets antijuks – og bannlyst.

Denne skjermen – med «Vote Putin» – dukket opp i Ozkoses spill.

Utviklerne av spillet har satt hele finalespillet på vent etter hvert som det ble kjent hva som hadde skjedd.

– På grunn av at seriens konkurransemessige integritet er i fare, har vi besluttet å utsette finalen for øyeblikket, skriver selskapet på Twitter.

I skrivende stund har de ikke kommet med en forklaring på hva som har skjedd.

Det som er rimelig sikkert er derimot at noen har hacket seg inn på maskinene til spillerne under finalen og kjørt en såkalt RCE – Remote Code Execution – på de to spillernes datamaskiner.

RCE gjør at ondsinnet programvare kan kjøres på datamaskinen til de som spiller.

Det var ikke bare en juksemeny som dukket opp hos Ozkoses spill, men også automatiske chat-beskjeder. Der sto det «Apex hacking global series by Destroyer2009 & R4ndom».

Hackingen har skapt en slags massehysteri blant «Apex»spillere verden over, som er redde for at spillene nå er såpass sårbare at hackerne kan komme seg inn på maskinene sine.

Det er derimot ikke visst om det hele har skjedd via spillet i seg selv, eller om spillerne ble hacket via andre metoder.

På Twitter skriver de ansvarlige for antijukseprogramvaren i «Apex Legends», Easy Anti-Cheat, at det ikke er deres programvare som har gått feil.

 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3