Street Fighter X Tekken

En våt drøm for slåssespillentusiaster.

(PressFire.no): «Street Fighter X Tekken» er Capcom og Namco sitt forsøk på å kombinere sine mest kjære slåssespillserier og lage en monsterhybrid som appellerer til begge grupperingene av slåsspillenstusiaster.

I slåsspillmiljøene regnes «Street Fighter» og «Tekken» som de største seriene og når produsentene av hvert spill, Ono og Harada, kunngjorde på E3 i 2010 at de skulle lage et crossover-spill, var det mange som uttrykte sin avsky.

Fansen var redd for at deres elskede serier kom til å bli ugjenkjennelig under utviklingsprosessen. Men spillprodusentene kom fram til et kompromiss: Det skulle lages to spill med hver sin spillmotor som inneholdt flere av de mest kjente slåsskjempene fra både «Tekken» og «Street Fighter».

Dette er forsøket fra Capcom sin side som er mest kjent for både «Super Street Fighter IV» og «Ultimate Marvel vs. Capcom 3». De har prestert i å lage et spill som er både gøy og mer tilgjengelig enn sine tidligere spill.

Kort fortalt er historien at alle disse slåsskjempene samles fordi de har hørt et rykte om en mystisk boks, kjent som Pandora (ahrem), som kan gi en person uendelig med krefter. Alle lagene har sin egen historie om hvorfor de jakter på denne boksen og de presenteres godt gjennom unike intro-scener og diverse prologer i starten.

Slåsskjemper fra øverste hylle

«Street Fighter X Tekken» er basert på spillmotoren fra «Super Street Fighter IV», så mange av kommandoene, og selve «følelsen»” i spillet vil ikke være ukjent for de som har spilt dette. Den store forskjellen denne gangen er at man stiller med to slåsskjemper på hvert lag som bytter på å komme inn i kampens hete.

Figurene som kommer fra «Street Fighter» har mer eller mindre beholdt de samme angrepene som fra «Super Street Fighter IV», men i tillegg har Capcom fått med noen figurer som ikke har vært spillbare  i serien siden «Street Fighter Alpha»  som for eksempel leiesoldaten Rolento.

I tillegg får vi et kjært gjensyn med den mest kontroversielle figuren fra Capcom, nemlig transvestitten Poison, kjent fra «Fatal Fury»-serien.

Capcom har også fått lov til å bruke så og si hvem som helst fra «Tekken»-universet og de har gjort en fabelaktig jobb med å tilpasse disse figurene inn i «Street Fighter»-spillmotoren. Selv om de ikke kan kaste ildkuler eller kaste kniver på motstanderen, har de flere manøvere som gir dem muligheten til å passere disse prosjektilene uskadet.

Ingen av «Tekken»-figurene føles utilpass i spillet og mange av knappekombinasjonene har de fått ta med fra «Tekken».

Hvis du spiller på PS3, får du også med Playstation-maskotter i form av to søte katter og Cole McGrath, kjent fra «Infamous»-serien. Dette gir deg mer enn 40 slåsskjemper å boltre deg i. Det er også planlagt nedlastbart innhold i form av både nye figurer, flere drakter og en haug med farger som du kan forandre på din favorittfigur.

Fantastiske partnerangrep og lagarbeid

I «Street Fighter X Tekken» belønnes man for å være kreativ og forsøke å bytte inn lagkameraten inn mens man er midt i et kombinasjonsangrep. Man kan også utføre et to-mannsangrep på motstanderen hvis man har nok energi i supermåleren, noe som åpner opp for mange måter å sette sammen angrep og er definitivt nøkkelen til å vinne i dette spillet.

I tillegg at du nå kan sette sammen et drømmelag, har du også muligheten til å utstyre dem med «gems» - utstyr som gjør deg sterkere, blokkerer automatisk angrep eller øker hastigheten på bevegelsene dine.Disse kan hjelpe med å utjevne svakheter som figurene dine har eller som forsterker spillestilen din.

Capcom har vært veldig forsiktige med å gjøre disse juvelene for kraftige slik at «gems» bare hjelper deg litt, men de utgjør ikke en overveldende forskjell i kampene dine.

Hvis du har under 25 prosent av livet ditt igjen, kan du velge å ofre partneren din og gå inn i Pandora-modus hvor du får tilbake livet ditt og en full supermåler.

Ulempen her er at du får da 10 sekunder på deg på å gjøre ende på fienden din ellers taper du runden automatisk. Med alle disse valgmulighetene som du kan gjøre i kampens hete gjør «Street Fighter X Tekken» til et veldig dynamisk spill hvor mange faktorer kan avgjøre forkjellen mellom en knepen seier og et surt tap.

Hvor spillet skinner mest og hvor det feiler verst

Det er mange ting som gjør dette spillet veldig bra, men den funksjonen som kanskje utmerker seg mest i denne sjangeren, er muligheten til å spille på lag med en kamerat samtidig.

Å spille fire spillere sammen i scramble-modus er et herlig stykk spillkaos. Og å ha alle fire slåsskjemper på skjermen samtidig hvor hvert lag har en helsemåler på deling er utrolig underholdende, og er en fin måte for nybegynnere å komme inn i spillet.

Dessverre skuffer online-modusen til tider. Når man spiller på nett, selv med en i samme land som deg, kan man oppleve mye etterslep og at lyden kutter ut under spillingen. Her virker det som Capcom ikke har testet nok når det kommer til å spille online, men forhåpentligvis klarer de å slippe en oppdatering som fikser problemet med at lyd faller ut under spilling og at forbindelsen mellom spillere blir kraftig forbedret.

«Street Fighter X Tekken» gjør alt riktig og er en våt drøm for oss slåsspillentusiaster som alltid har hatt lyst å se hvem som vinner mellom Ryu og Kazuya. Selv med en marginal sjanger som slåssespill, kan spenningen ved denne typen crossover-spill sammenlignes med at Mario og Rayman dukker opp i samme plattformspill eller at Master Chief og Duke Nukem slår seg sammen for å uttrydde utenomjordiske skapninger.

Capcom har klart å finpusse «Street Fighter IV

»-spillmotoren slik at kampene er både raskere og lettere for nybegynnere å komme inn i spillet på, men har også mekanismer i spillet til å holde veteranene interessert. Dessverre er det onlinemodusen som drar ned spillet med at lyden faller ut og at det er tidvis lagg, selv når man spiller med noen i Norge.

Men til tross for en skuffende onlinemodus, vil jeg si at dette er det mest underholdende slåsspillet som har blitt sluppet fra Capcom sin side med sine forenklede kommandoer, firespillermoduser og fargerike figurgalleri. 

«Street Fighter X Tekken» slippes til Xbox 360 og PS3 9. mars.

Oppsummering
Positivt
Lett å komme inn i. Spennende «gem»-system.
Negativt
Onlinemodus med barnesykdommer og tam «Customization»-modus.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3