Yoshi's Woolly World

Ikke la deg lure av det ultrasøte utseendet.

(PressFire.no): «Yoshi's Woolly World» er et klassisk plattformspill som er utviklet av Good-Feel og publisert av Nintendo.

Dette er det sjuende spillet i Yoshi-serien, men selv om mange elementene ligner på tidligere spill, er dette en oppfølger med usedvanlig mye sjarm og hygge.

Spillet minner mye om «Kirby's Epic Yarn» fra samme utvikler, som også har relativt høy kosefaktor.

Men ikke misforstå – selv om kosefaktoren er skyhøy, betyr ikke det at spillet ikke byr på utfordringer. Mange av brettene er slett ikke lette, og kan få selv den mest erfarne plattformveteran til å dra seg i håret.

Klassisk sjarm i ny og lodden drakt

Sammenlignet med tidligere Yoshi-spill er det mange kjente elementer i «Yoshi's Woolly World».

Hovedforskjellen er at vi nå befinner oss i en verden som utelukkende består av ull og andre myke stoffer, inkludert alle de levende skapningene, som også er strikket sammen i forskjellige mønstre og farger.

Hovedfienden, Kamek, er den samme som i tidligere Yoshi-spill, men her finnes det ingen baby-Mario Yoshi-ene må passe på.

I stedet har Kamek raknet opp så å si alle Yoshi-ene på Yoshi-øya, som så har blitt spredd utover de forskjellige brettene. Bare to Yoshi-er unnslapp denne grusomme skjebnen, og målet deres er å spore opp og strikke sammen de oppraknede Yoshiene igjen.

I praksis betyr dette at man skal samle opp fem små garnnøster per brett, som så blir strikket sammen til en ny, unik Yoshi ved brettets slutt.

Variert Yoshi-bukett

I hver delverden finnes det ni unike Yoshier man kan finne, og med seks verdener totalt ender man opp med 54 (pluss de to man begynner med) forskjellige Yoshi-er å velge mellom bare i basisspillet.

Hver Yoshi har sitt eget fargetema: Sjokolademelk-Yoshi, flamme-Yoshi og sitrus-Yoshi er bare noen få eksempler på Yoshi-mangfoldet man får tilgang til.

I tillegg finnes det støtte for en rekke Amiibo-figurer, som gir Yoshi farge og mønster etter disse. Man kan altså spille som for eksempel Mario-Yoshi, Link-Yoshi eller Sonic-Yoshi, hvis man har Amiibo-figurene tilgjengelig.

Yoshi-utvalget gjør spillet hakket mer personlig, og det er fort gjort å bli knyttet til sin favoritt. I et spill der alt allerede er kjempekoselig er dette prikken over i-en, eller dusken i lua, eller hva det nå enn blir i ulldrakt.

Mykt, men utfordrende

Som tidligere nevnt er ikke «Yoshi's Woolly World» bare en dans på lodne roser. Selv om man er kjent med mange av spillmekanikkene fra tidligere Yoshi-spill, finnes det her også nye konsepter man blir nødt til å takle.

Det introduseres en jevn strøm av nye konsepter for spilleren, som for eksempel at man må bevege seg bak lerreter der man kun ser skyggebilder av seg selv og fiender.

Skulle det bli for vanskelig, kan man alltids bytte over til en såkalt mellow-modus. Da får Yoshi et par vinger som gjør det mulig å seile gjennom brettet uten for mye mas. Dette er vi kjent med fra tidligere Yoshi-spill, som for eksempel i «Yoshi's New Island» til Nintendo 3DS.

Spillet foreslår også denne modusen for deg dersom du dør mange nok ganger på rad. Dette er i teorien veldig hyggelig, men i praksis heller en påminnelse om hvor dårlig du er til å spille. Salt i såret, rett og slett.

Ikke noe tull med ull

Ull-temaet er svært gjennomført og fungerer godt. Der Yoshiene i tidligere spill la egg som så kunne brukes til å skyte på ting eller aktivere brytere, legger de nå garnnøster i stedet. Fiendene er ikke lenger bevæpnet med spyd, men med heklepinner.

På brettene kan man finne løse tråder i landskapet og dra i dem, som rakner bort vegger og avdekker hemmelige rom.

Spillet er godt balansert mellom det koselige og det utfordrende. Dette er ikke et spill for de minste, selv om det ser sånn ut.

Absolutt alt i spillet gir assosiasjoner til det myke og nære, og en barnlig glede man knapt ser maken til i hverdagen ellers.

«Yoshi's Woolly World» er i bunn og grunn som et mykt koseteppe og en god klem på en regnværsdag.

Oppsummering
Positivt
Søtt og koselig uten å være for lett. Ingen baby-Mario. Svært gjennomført tema. Kjent og kjært uten å være kjedelig.
Negativt
Litt repetativt i lengden.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3