SAN FRANCISCO (PressFire.no): Electronic Arts har de seneste årene sittet godt på en lisens som har gjort at en del bilspill, som er konkurrenter av «Need for Speed» på et vis, ikke har kunnet benytte seg av Porsche.

Det er dumt om man lager en bilsimulator som snart teller 625 doninger – og ikke kan ha med ekte modeller fra nettopp denne legendariske bilprodusenten.

Flere reagerte på dette til fjorårets «Forza Motorsport 4», men Turn 10s Dan Greenawalt har nyheter. Gode nyheter, om du er en av dem som liker Porsche og eier «Forza Motorsport 4».

 

Nye fem timer med innhold

I forbindelse med X12-eventet til Microsoft i San Francisco sist uke, fortalte Greenawalt nemlig at bilspillentusiaster kan vente seg en real Porsche-pakke, pluss mer innhold til spillet som tilsvarer fem nye timer i karrieredelen av «Forza 4».

Nye eventer til karrieredelen, nye achievements – men denne utvidelsen blir, sammenlignet med de bilpakkene servert digitalt på LIVE Marketplace til nå, sannsynligvis priset litt stivere.

NB! Flere intervjuer og saker fra X12-eventet finner du her.

 

30 Porsche-sprekinger til «Forza 4»

- Vi har jobbet hardt for å få til dette, medgir Dan Greenawalt, sjefen for «Forza»-serien til Xbox 360.

- Resultatet blir 30 Porsche-modeller, der sju av disse blir helt ny for vår spillserie og med 20 nye eventer. Lanseringen blir en gang i mai, sier han.

Greenawalt passer på å klemme inn at det blir mer å parkere i garasjen før den tid. Allerede denne uka skjer det noe nytt med «Forza 4».

 

Ford Country Squire fra
Pirelli-pakken.

Påfyll av biler allerede denne uka

Først i form av en ny bilpakke, med ti modeller som har fått navnet Pirelli Car Pack. Et resultat av samarbeidet med dekkprodusenten som gjør at fysikknerder skal kjenne «rumpa» på en Ferrari eller Audi lystre på realistisk vis, bedyrer spillutvikleren.

Data fra testbaner som Pirelli bruker for å utvikle ny dekkteknologi ble benyttet til «Forza 4».

Disse ti nye bilene som blir tilgjengelig via Live Marketplace den 6. mars, består blant annet av en 2011 Aston Martin V12 Zagato, 1971 Ferrari – og overraskende nok også en Ford Country Squire fra 1966.

Sistnevnte er en bil som virkelig byr på noe … annet, i forhold til sine ni firehjulte kolleger.

NB! Hele listen over de nye bilene finner du på den offisielle nettsiden.

 

Øker nivågrensen

Samtidig med Pirelli Car Pack oppdateres også spillet for tredje gang. Nivågrensen økes fra 150, som maksgrense, til 999.

Vi trodde ærlig talt at hardcore-spillerne av «Forza» minst ville bruke ni måneder på å komme seg opp til maksnivået. Men der viste det seg at vi tok grundig feil, sier Greenawalt.

- Mange brukte bare to måneder på å nå nivågrensen. Og det er fordi de spiller «Forza 4» på en annen måte, enda mer intenst enn de gjorde med forgjengeren, hevder han.

 

- Tøff og lang prosess for å bli enige

Dette skjer altså denne uka. Mens det i mai er mulig å glede seg til å teste noen Porsche-sprekinger. Det er ikke bare bilene, tretti i tallet, som blir fokus.

Turn 10 har valgt å lage mer innhold til karrieredelen, World Tour.

Fem timer med nytt innhold, der du også selv kan velge ut de nye eventene som har Porsche-fokus, og spille karrieren med nettopp disse bilene.

Var det en lang og vanskelig prosess med å få hentet tilbake Porsche til «Forza»?

-  Det kokte ned til at vi måtte jobbe med EA og Porsche for å finne ut hva som måtte til for å kunne bringe Porsche til flere fans. Vi har til syvende og sist alle det samme målet: nemlig å bringe dette bilmerket ut til så mange som mulig.

- Det var en tøff og lang prosess, men vi fant et felles fundament som løste det hele, sier Greenawalt til PressFire.

 

- Ingen ønsket å frarøve noen Porsche-opplevelsen

De første «Forza Motorsport»-spillene hadde Porsche, mens til fjorårets «Forza 4» sa EA innledningsvis nei.

- Ingen ønsket å frarøve noen for Porsche-opplevelsen. Vi fant til slutt ut av det hele.

- En annen ting er at det tar tid å lage disse modellene til et «Forza». Endringene i spillmotoren fra «Forza 3» til «Forza 4» betydde dessuten at vi måtte gjenskape en del av bilene på nytt. Når det er snakk om 30 biler, så drøyer det litt, forteller Greenawalt til PressFire.

 

«Forza Motorsport 4»-utvidelsen kalt Pirelli Car Pack, lanseres 6. mars via LIVE Marketplace, samtidig som den tredje oppdateringen av selve spillet rulles ut (der nivågrensen blir hevet til 999).

I mai blir det altså Porsche-kjør – med 30 biler fra denne fabrikanten og nytt innhold til karrieredelen. Eksakt dato for dette er foreløpig ikke bekreftet, men også dette blir en digital pakke via LIVE Marketplace.

Her er traileren fra Pirelli Car Pack, ute 6. mars:

Annonse

Kommentarer