Karakterbygging med John Jamtli

24. august 2018 15:46

(PresssFire.no): John er født i 1982, jobber som frilans illustratør og tegneserieskaper og er aktuell med tegneserien «Sabotør». Siden han frilanser er han blitt en nomade og bor foreløpig i Bergen. På fritiden skater han, både på asfalt og skjerm.

Hva spilte du sist?

Jeg er i en periode der jeg går igjennom back-loggen min akkurat nå når jeg venter på «Red Dead» så det har blitt litt varierende. Jeg spiller på en Ps4 så da blir det ting og tang de har hatt på salg. I det siste har jeg vel brukt mest tid på «Ghost Recon Wildlands» vil jeg tro.

Hva likte du med det?

Madammen bruker å si at jeg sitter her med Barbie-dukka mi igjen når jeg spiller det, så jeg tror det er customization jeg tiltrekkes mest ved det, men jeg syns dog at det er flere aspekter med spillet jeg liker, som feks landskapet/ verdenen, skytemekanikken og snikemekanikken er ikke så aller verst heller. Men det skal være sagt at det er langt fra perfekt, spesielt når det kom ut, det tok sin tid. Slik som «Rainbow Six» så ble det bare bedre og bedre med tiden. De patcher spillet veldig mye enda, og hører på hva fansen vil ha. Favoritt øyeblikk var da Predator-oppdraget kom ut. Da begynner man å finne lik som er flådd rundt omkring i jungelen, samt lokale som snakker om at djevelen har kommet for å ta dem. Når en møter udyret kicker Alan Silvestri-temaet inn og en får rett og slett gåsehud.

Hva var ikke så kult med det?

Predatoren er en av de mest episke bullet sponges vi har sett de siste 20 åra. Men ellers det er vel historien som er dårligst i dette spillet, ikke noe overraskelse med et Tom Clancy-spill dog. 

Hvilket spill skulle du ønske at du spilte, men kom aldri så langt?

«Session» av Crea-ture. Jeg er gammal skater så jeg tror at det spillet jeg har spilt mest i mitt liv er «Skate»-serien. Når jeg ser folk spiller betaen til «Session» kjenner jeg det kribler i buksa (da tenker jeg på lommeboka, ikke snøtten, din pervo!) for å kjøpe en gamingpc. Men jeg regner med at deres største publikum er på konsoll uansett så det er bare å vente regner jeg med. Forhåpentligvis blir det ikke en X-bux-eksklusiv tittel.

Hvilket spill ser du fram til?

«Red Dead 2» og «Cyberpunk 2077». «Red Dead» er jo rett rundt hjørnet og jeg har allerede begynt å varme opp med western filmer. Etter å ha lagt inn mye tid i «Witcher 3» ble jeg totalt frelst av CD Project Red, og siden jeg driver å forbereder noe innenfor sjangeren selv så er «Cyberpunk 2077» perfekt inspirasjon. Jeg er ganske skuffa over at det ikke er tredje person, da jeg ikke får den Barbie-dukka på den måten jeg vil ha den (CyberBarb), men man må jo bare stole på at de vet hva de gjør. Blir det opplegg for VR er jeg IN!

Var alt bedre før?

Ja, når pesten herjet, nazistene invaderte og atomkrigen lumret kunne vi virkelig sette pris på en avslappet hverdag. Skal være sagt at disse er alle tre veldig fine utgangspunkt for spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3