Serien «Karakterbygging» er en rekke små intervjuer som skal vise spillere fra mange ulike deler av samfunnet. Noen fjes kjenner du kanskje igjen, mens andre kjenner du kanskje ikke igjen.

(PressFire.no): Ivar er født i 1985, er utdannet journalist og jobber til daglig som kommunikasjonsansvarlig i Hellvik Hus. På fritiden er han en helt ok samboer, badeglad fotograf og «Football Manager»-avhengig.

Hva spilte du sist?

«Football Manager 2007»! Jeg har elsket «Championship»- og «Football Manager»-serien siden jeg fikk 93/94-utgaven til jul av foreldrene mine. «Championship Manager 93/94» var et av fire fotballspill i en boks som ble markedsført som den offisielle VM-spillsamlingen.

Oppi esken med disketter lå foruten «CM» også «Sensible Soccer», som jeg spilte halvt i hjel, og et par mindre vellykkede spill som het «Goal» og «Striker». Da jeg gikk lei «Sensible Soccer», og «Striker» og «Goal» ble vurdert som kjedelige, hoppet jeg på «Championship Manager» og siden har jeg aldri sett meg tilbake.

På et eller annet tidspunkt sluttet imidlertid å se meg framover også, og jeg stoppet opp på 2007-utgaven, som jeg spiller ennå. Hvordan «Football Manager» har blitt siden den gang aner jeg ikke, men 07-utgaven er gull. Om dagen holder jeg på med en save som jeg begynte på for veldig lenge siden, hvor året er 2040 og jeg er manager for Panathinaikos i Hellas. I tillegg gjør jeg det visst skarpt som blogger og brannmann i «The Sims»-saven til samboeren min, men det spillet har jeg aldri rørt selv.

Hva likte du med det?

Å ta lag som Bognor Regis, Bassano Virtus og Hammeferst til «Champions League»-finaler er en glede alle «Football Manager»-fans kan relatere til. Å bygge opp bittesmå lag til å bli europeiske giganter er skikkelig stas, spesielt om du klarer det samtidig som du fostrer opp noen wonderkids fra egne rekker i samme sleng.

Hva var ikke så kult med det?

Når Ronald Mendez, det 21 år stjerneskuddet jeg hentet fra Andesfjellene i Bolivia, fra et lag ikke engang Arne Scheie har hørt om, på en kontrakt som garantert hadde bitt klassifisert som menneskehandel i dag, bestemmer seg for at klubben din Panathinaikos er blitt for liten, og det like etter at du har vunnet «Champions League». Når han plent vil selges og nekter å skrive under på ny kontrakt. Det er ikke så kult. Men så er det jo litt av sjarmen med «Football Manager».

Hvilket spill skulle du ønske at du spilte, men kom aldri så langt?

Det må nesten bli «Football Manager 2008».

Hvilket spill ser du fram til?

Dette er et godt spørsmål jeg ikke har et godt svar på. Jeg er ikke veldig oppdatert på nye spill, men hvis det er oppfølgere til «Theme Hospital», «Dungeon Keeper», «Monkey Island» og/eller «Betrayal at Krondor» på vei så gleder jeg voldsomt til et av de.  

Var alt bedre før?

Selv om det eneste spillet jeg egentlig spiller er «Football Manager 2007», og alle favorittspillene mine gjennom historien er fra nittitallet, er det en ting som er sikkert og det er at ingenting var bedre før. Med unntak av «Football Manager» selvsagt.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer