Redd for å kjøpe spill på PS3 før PS4?

Kan bli billigere enn du tror.

21. august 2013 11:28

(PressFire.no): Under Sonys pressekonferanse i anledning spillmessen GamesCom i Köln i går, kunne den japanske spillgiganten fortelle at det blir mulig å oppgradere enkelte PS3-spill til PS4-spill for en billig penge.

Mange av spillene som kommer ut for PlayStation 3 i høst, kommer også ut til PlayStation 4. Men de fleste spillene kommer ut for PS3 og Xbox 360 før de nye konsollene slippes på markedet.

PS3, eller vente på PS4?

Det skaper dilemmaet om man skal begynne å spille stortitlene på dagens generasjon, eller om man skal vente til PS4-versjonen.

I denne konsollovergangen kan de bli litt enklere – ifølge Sony vil spillgiganter som Activision, Ubisoft og Electronic Arts komme med salgstiltak hvor du i en periode kan oppgradere PlayStation 3-spillet ditt til en eventuell PlayStation 4-versjon.

Under pressekonferansen ble det sagt at oppgraderingen vil være «betydelig rabattert», uten å komme med noen konkrete priser.

Men nå har Activision avslørt at de bare vil ta ti dollar, ti pund, eller ti euro for PS4-versjonen av «Call of Duty: Ghosts» om du har kjøpt PS3-versjonen. Det utgjør rundt mellom 60 og 80 kroner med dagens kurs.

- VI har verdens beste fans, og vi vil gjøre overgangen til neste generasjon så sømløs og enkel som mulig, heter det fra Activision-sjefen Eric Hirshberg i en pressemelding.

Han lover også at det kommer flere nyheter som kan relatere til dette i fremtiden.

Ikke bare PlayStation

Activision avslører også at dette tilbudet ikke er eksklusivt for PlayStation 4 - både Amazon og GameStop vil ha samme tilbudet til de som kjøper Xbox 360-versjonen og vil oppgradere til Xbox One-spillet.

Andre spill som kommer til både dagens konsoller og neste generasjons konsoller, er blant annet «Fifa 14», «Battlefield 4», «Need for Speed Rivals», «Watch Dogs» og «Assassin\s Creed IV Black Flag».

Electronic Arts og Ubisoft har ennå ikke avslørt sine planer om muligheter for oppgraderinger fra dagens versjoner til neste.

Likevel har EA kunngjort at du vil kunne ta med deg både statistikken og medlemskapet fra dagens konsollversjon av «Battlefield 4 Premium» til neste generasjon. Da fra PS3 til PS4 og fra Xbox 360 til Xbox One. 

Playstation 4 slippes 29. november i Norge. Xbox One slippes i november i mange europeiske land, mens Norge må vente til 2014.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3