Nærmere ekte tennis kommer du neppe

«Virtua Tennis 4» med Move- og 3D-støtte.

18. august 2010 00:04

Sony var som ventet veldig interessert i å spre det glade budskap om mulighetene som ligger i de nye Move-kontrollerne som blir lansert i midten av september, da spillselskapet inntok podiet under GamesCom i Köln. Disse kontrollerne, som minner om de du kjenner fra Nintendo Wii, skal tilføre PlayStation 3-konsollen nye måter å spille på – og potensielt; et større publikum som vil trykke Sony-konsollen til sine bryst.

Her finner du flere nyheter fra GamesCom.

Sportsspill er en naturlig match når man snakker om bevegelsessensitive kontrollere, og «Virtua Tennis 4» – som ble annonsert under Sonys pressekonferanse på GamesCom – passer veldig godt i Move-familien, skulle man tro.

For spillet, som er ventet først til neste år, skal støtte Move i stor stil. I tillegg til 3D-grafikk.

- Virtua Tennis er et fantastisk eksempel på hvordan våre tredjepartutviklere ser potensialet, ikke bare i Move, men også 3D, uttaler Simon Rutter fra Sony, etter at spillet ble gjort kjent i Köln tirsdag kveld.

- Kombinasjonen av både Move og 3D tilbyr en fullstendig ny spillopplevelse – en som har potensial til å forandre hvordan folk interagerer med underholdning. «Virtua Tennis 4» viser hvordan denne teknologien kan bli implementert og vi er veldig fornøyd med å samarbeide med SEGA på dette spillet, fortsetter Rutter.

Tennisopplevelsen på PlayStation 3 skal bli tettere opp mot hvordan sporten utøves i virkeligheten, mener SEGAs Gary Knight, som også peker på at realismen innen sportsspill kan trenge å få et løft.

- Vi har alltid strukket oss etter å tilby en tennisopplevelse som både yter rettferdighet overfor sporten, og som skal være morsomt å spille, og vi fortsetter å arbeide med Sony for å få det til å skje. Med «Virtua Tennis 4», som blir utviklet med støtte for PlayStation Move og 3D-teknologi, blir grensene for realisme innen sportsspill flyttet, sier Knight.

I løpet av de neste månedene, vil SEGA annonsere flere detaljer og fortelle oss hvilke spillere som blir inkludert i «Virtua Tennis 4». Så langt er det bare Andy Murray og Roger Federer som figurerer på de første skjermbildene som er sluppet fra det nye Virtua Tennis. Kanskje det dukker opp informasjon om at spillet også kommer ut til andre plattformer enn bare PlayStation 3?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3