(PressFire.no): Under Nintendos E3-presentasjon var det knyttet stor spenning til avsløringen av det neste «Super Smash Bros.»-spillet til Switch.

Og Nintendo innfridde der – vi fikk både se en trailer og gameplay fra spillet i en 25 minutter lang kavalkade, og spillet ser ut til å være en skikkelig «best of»-pakke fra «Smash»-universet.

Spillet heter «Super Smash Bros. Ultimate», og inneholder så godt som alt av innhold fra de forrige spillene. For eksempel er samtlige slåsskjemper med fra tidligere spill – inkludert de som ble fjernet fra «Smash 4» – og DLC-figurer.

Det betyr at populære figurer som Ice Climbers, Solid Snake, Wolf og Young Link nå er tilbake.

 

Også noen nye

Spillets produsent Masahiro Sakurai sier hovedfokuset var på å samle fighterne, så han håper folk ikke forventer så fryktelig mange nye slåsskjemper her.

Likevel er det også noen nye figurer med – både Inklings fra «Splatoon» og Daisy fra «Mario» blir med i spillet. Sistnevnte er en «klone» av prinsesse Peach, eller som utviklerne kaller det – en «echo fighter».

Nintendo har også lagt til Ridley fra «Metroid», som lenge har vært en meme på internett.

Nye baner fra spill som «Splatoon» og «Breath of the Wild» er med, og samtlige får egne «Battlefield» og «Omega»-varianter til bruk i konkurransespilling.

Av andre endringer er nå prosenttellingen på figurene (som avgjør hvor langt du flyr når du blir slått) splittet ned i desimaler, og under én-mot-én slår spillerne

 

Wavedash?

Den kanskje mest spennende gameplay-endringen for blodfansen av serien er at du nå kan «air dodge» i ulike retninger.

Dette var det som tillot såkalt «wave dashing» i «Super Smash Bros. Melee», og som gjør det spillet langt kjappere, ettersom du kan dodge ned i bakken og bevare momentet ditt.

Dette ble fjernet i «Brawl» og «Smash 4».

Spillet støtter også fortsatt opp til åtte spillere, Amiiboer og GameCube-spaker, akkurat som i «Smash 4».

«Super Smash Bros. Ultimate» lansers 7. desember til Nintendo Switch.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer