Vi møtte «Monkey Island»-skaperen!

Og slo av en prat om idéen han har ruget på i 25 år. Se video.

27. juli 2012 11:42

LOS ANGELES (PressFire.no): Ron Gilbert stiftet ikke eventyrspillsjangeren, men få har vært viktigere for dens popularitet enn den amerikanske spilldesigneren.

Han er nok aller best kjent som skaperen av den legendariske pek-og-klikk-serien «Monkey Island», men har også ført penselen for innflytelsesrike spill som «Maniac Mansion» og «Day of the Tentacle».

Dessuten har han leflet med andre sjangere, som sanntidsstrategi med klassiske «Total Annihilation» og uhøytidelig hack'n'slash i «DeathSpank».

For to år siden krysset Gilbert sverd med den gamle kompisen Tim Schafer, og hoppet om bord i spillstudioet hans for å finne tilbake til fordums tiders magi.

Der jobber han på «The Cave» - et plattformaktig eventyrspill hvor man følger en bande eventyrere på vei gjennom en gåtefull hule. 

Vi gikk oss på legenden på messegulvet under sommeren E3-messe, og ble plent nødt til å slå av en prat om både for- og fremtid.

Her snakker han blant annet om hvordan dette ikke er et plattformspill og at dette prosjektet har ligget og brygget i nærmere 25 år. 

Se videoen øverst på denne siden.

Reporter: Lasse Lervik, Foto: Endre Vellene, Klipp: Marthe Marie Moen

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3