Hvorfor fikk vi ikke se «The Last Guardian» på E3?

- Tekniske problemer, sier Sony.

6. juni 2012 14:38

(PressFire.no): Storspillet fra Team ICO, den åndelige oppfølgeren til klassikerne «ICO» og «Shadow of the Colossus», har blitt mytisk og er svært etterlengtet.

En trailer ble vist på E3-spillmessen for tre år siden. Året etter gikk man ut med en lanseringsplan som innbar at PlayStation 3-spillet skulle være ferdig før jul 2011.

Historien fokuserer på forholdet mellom en gutt og et fantasidyr, kalt Trico. Verden har ikke fått se noe fra «The Last Guardian» på et par år. Da er det ikke rart at mange lurer på hva som skjer?

- Tekniske vanskeligheter, forklarer Sonys Shuhei Yoshida på spørsmål fra Eurogamer hvorfor spillet glimrer med sitt fravær på årets E3 som pågår denne uken i Los Angeles.

- Teamet er i Tokyo nå, der de jobber hardt, og det er noen tekniske vanskeligheter som de fokuserer hardt på akkurat nå, forteller Yoshida i et ferskt intervju fra E3.

- Det er grunnen til at vi ikke har en oppdatering.

Sonys spillsjef bekrefter samtidig at Team ICOs neste ikke er kansellert, men ville ikke si noe mer om saken.

På tampen av fjoråret ble det bekreftet at Fumito Ueda, som er den visjonære bak «ICO», «Shadow of the Colossus» og «The Last Guardian», slutter i Sony. Ueda har imidlertid forpliktet seg til å ferdigstille dette nye som frilanser.

HD-versjoner av «ICO» og «Shadow of the Colossus», med 3DTV-støtte, kom ut før jul. Planen var en stund å inkludere en demo av «The Last Guardian» i denne samlingen, men det ble det åpenbart ikke noe av.

Her er den foreløpig siste traileren sluppet fra spillet, først vist under Tokyo Game Show i 2010.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3