Vil du betale 300 kroner ekstra – om du allerede eier «Battlefield 3»?

«Premiummedlemmer» får logge på spillet kjappere.

31. mai 2012 16:18

(PressFire.no): Spekulasjonene om et nytt fordelsprogram integrert i fjorårets «Battlefield 3» har florert en stund. Nå har et skriv, som i detalj forteller om «Battlefield Premium», lekket.

Dette kan ses på som et direkte svar på «Call of Duty: Elite»-tjenesten til Activision. I hvert fall i den forstand at de som blir premiummedlemmer får nedlastbare utvidelser inkludert i prisen, og en del bonuser.

EA har planer om totalt fem utvidelser til «Battlefield 3». Fire av disse ble annonsert på GDC i mars, mens Back to Karkand allerede er lansert. 

Startskuddet går neste uke

Den neste utvidelsen, kalt Close Quarters, slippes 4. juni går det fram av skrivet.

Samtidig er det mulig å kjøpe «Battlefield 3 Premium» for 4000 Microsoft-poeng, står det i dokumentet som du ser litt lenger ned i saken. 

Det tilsvarer 328 kroner.

4. juni er samme dato som EA holder sin E3-pressekonferanse i Los Angeles

- Det virker som om entusiasmen i forhold til «Battlefield Premium» ikke kan holdes tilbake, var den noe diffuse kommentaren som EA ønsket å gi til Joystiq rundt disse planene.

De oppfordrer videre de nysgjerrige til å besøke den offisielle «Battlefield»-nettsiden den 4. juni for flere detaljer.

Eksklusive våpen og nytt utstyr

Premium-medlemmer får tilgang på utvidelsene to uker før alle andre. I tillegg har EA planlagt nye tjenester og funksjoner til skytespillet.

De som punger ut får blant annet kloa i eksklusive våpen, spesielle oppdrag i spillet – og kan jakte på flust av erfaringspoeng (XP). Det går fram av skrivet at EA planlegger å fyre i gang dobbel XP-helger, et velkjent fenomen fra andre populære skytespill.

Ikke nok med det: skrivet forteller at Premium-medlemmer får «serverprioritet», og tilgang til «kraftfulle nye tjenester/innhold».

Hva dette innebærer må vi nesten vente til E3 med å få svaret på - men at betalende Premium-medlemmer får en egen kø for å spille online og «raskere» servere, virker umiddelbart som et kontroversielt valg fra EA sin side.

Vi er nysgjerrige på hvordan Electronic Arts velger å selge inn denne tjenesten foran spilljournalistene på E3, ikke minst det faktum at de som betaler drøye 300 kroner skal få en kjappere og bedre onlineopplevelse.

Premium-tjenesten rulles ut til pc, Xbox 360 og PlayStation 3 fra 4. juni, samme dag som Close Quarters-utvidelsen slippes. 

EA kommer til å fortelle mer om denne tjenesten tilknyttet «Battlefield 3» når de holder sin E3-pressekonferanse den 4. juni klokken 22:00 (norsk tid).

Her finner du alle tidspunktene til pressekonferansene som sparker i gang E3 2012 i neste uke.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3