I dag kårer vi den tøffeste slåsskjempen – og beste rollespill!

Klarer «Skyrim» å klå «The Witcher 2»?

26. desember 2011 16:11

(PressFire.no): I løpet av et titalls kåringer de siste dagene har vi presentert våre favoritter fordelt på ulike spillsjangere.

Daglig har vi servert to slike delkåringer, og runder av med den store finalen den 28. desember der vi avslører hva redaksjonen har vurdert som det aller, aller beste spillet fra 2011. 

Inntil da kan du få tilgang til en kjapp oppsummering av det som har skjedd til nå i vår kåringsbonanza ved å klikke deg inn hit. Der finner du alle vinnerne til nå. 

Nå har turen kommet frem til å sortere de beste rollespillene fra året som har gått. En sjanger som har et knippe knallsterke utfordrere. Dessuten har det i år igjen kommet ut noen tøffe slåssespill. Redaksjonen har silt ut den aller tøffeste av de.

NB! Nederst i saken ser du hvordan vi har gått frem for å kåre våre favorittspill, og får også en flott bonusvideo servert!

 

ROLLESPILL

Vinner:
«The Elder Scrolls V: Skyrim» (se trailer her).

Disse var også med i vurderingen men nådde ikke helt opp:
«Dark Souls» (se trailer her).
«The Witcher 2» (se trailer her).
«Deus Ex: Human Revolution» (se trailer her).
«Bastion» (se trailer her).
«Xenoblade Chronicles» (se trailer her).
«Dead Island» (se trailer her).
«Pokémon: Black & White» (se trailer her).

Her var det ikke mye antydning til krangling om hva redaksjonen syntes var det rollespillet som hadde gjort mest inntrykk.

Bethesda ga oss i år en (riktignok uslepen) diamant av en så stor størrelse og med så mye innhold at det var mer enn nok til å holde selv storspill som «Dark Souls», «The Witcher 2» og «Pokémon» på armlengdes avstand.

En enorm verden besatt av quester og gjøremål så langt øyet kan se, vakkert gjenskapt i et av de mest minneverdige og flotte spillene på lang tid, og i hvert fall i år. Vi har latt oss bergta av det nordiskinspirerte «Skyrim» i flere timer enn vi nok vil innrømme. Bare det å stikke fingeren i været og bare gå sånn cirka DITover gir oss mer å gjøre enn de fleste spill i dag.

Et fantastisk spill på mange måter.

Det skal sies at vi tar forbehold om at vår kåring her utelukkende gjelder Xbox 360 og PC-utgaven av spillet, da PS3-versjonen i skrivende stund enda ikke fungerer optimalt for svært mange – selv halvannen måned etter lansering.

Les også: Vår anmeldelse av «The Elder Scrolls V: Skyrim».

 

SLÅSSESPILL

Vinner:
«Mortal Kombat» (se trailer her).

Disse var også med i vurderingen men nådde ikke helt opp:
«Fight Night Champion» (se trailer her).
«Street Fighter III: Online Edition» (se trailer her).
«Street Fighter IV: 3D Edition» (se trailer her).
«Marvel vs Capcom 3» (se trailer her).

Da vi først hørte at det skulle komme enda et «Mortal Kombat»-spill var det ikke mange som leet et øyelokk. Serien hadde for lengst stagnert inn i et kjedelig mønster som etter hvert også inkluderte håpløs bilkjøring og historiedeler som helt ærlig bare var dritt.

Selve slåssinga var vel ok, men ingenting i nærheten av fordums storhet.

Men så skjedde det noe snedig. Bildene og videoene som ble sluppet ga uttrykk av at spillet gikk tilbake til røttene og fokuserte på det som gjorde de gamle spillene bra. Og så kom spillet, som bød på akkurat så herlig presise kontrollere, superkomboer og fantastisk over-the-top-vold som vi kunne drømme om.

Spillet er på mange måter det beste i serien om vi legger nostalgibrillene til side, og inklusjonen av flere moduser både online og offline – alle med fokus på slåssing – gjorde det hele til en fornøyelig affære.

Sene kvelder med arkadestikker og «Mortal Kombat» er en vinnerkombo av de sjeldne, og det er helt på sin plass at spillet tar en FATALITY på de andre nominerte!

Les også: Vår anmeldelse av «Mortal Kombat».


Hvordan har vi gått frem for å kåre de beste spillene fra 2011?

- Først inviterte vi alle spillanmelderne i PressFire til å stemme på sine favorittspill fra årets som har gått, fordelt på de ulike sjangerne.

- Etter en opptelling satt vi, med noen få unntak, igjen med en vinner i hver klasse. I noen få kategorier var det imidlertid så jevnt at det måtte en debatt/krangel til for å kåre en seiersherre.

- Vinnerne av hver kategori var naturlig nok også kandidater til å stikke av med den aller gjeveste prisen: Årets beste fra 2011. Akkurat den kåringen runder vi av med, den 28. desember.

- Frem til da skal vi på daglig basis presentere enda flere av våre favorittspill fra året som har gått.

Video fra dagens to vinnerspill, pluss noen høydepunkter fra kommentarfeltet vårt:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3