Trodde du «FIFA 12» var årets sportsspill?

Tro om igjen. Vi starter «årets beste»-kåringene med racing og sport.

21. desember 2011 14:00

(PressFire.no): I løpet av et titalls kåringer i dagene fremover, skal vi presentere alle våre favoritter fordelt på de ulike spillsjangerne.

Vi starter med å presentere det redaksjonen syns er det beste sportsspillet, og hvilken racingråtass som fengslet oss mest i løpet av 2011. I morgen skal vi kåre det beste skytespillet og samtidig avduke vår plattformspillfavoritt fra året som har gått.

Daglig ruller vi ut to slike delkåringer, helt til vi runder av med den store finalen 28. desember – der vi avslører hva redaksjonen har vurdert som det aller, aller beste spillet fra 2011, uansett sjanger.

Her finner du alle 2011-kåringene til PressFire.

NB! Nederst i saken ser du hvordan vi har gått frem for å kåre våre favorittspill, og får også en flott bonusvideo servert!

                             

ÅRETS SPORTSSPILL

Vinner:


«Football Manager 2012» (se trailer her).

Disse var også med i vurderingen, men nådde ikke helt opp:
«FIFA 12» (se trailer her).
«NHL 12» (se trailer her).
«Pro Evolution Soccer 2012» (se trailer her).
«Dance Central 2» (se trailer her).
«Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters» (se trailer her).

Mange vil kanskje reagere på at «Football Manager 2012» her er definert som et sportsspill. Det kan oppfattes som kontroversielt i enkelte kretser. Men som en i redaksjonen utbrøt da denne diskusjonen utartet seg i løpet av nomineringsprosessen: Veien fra «FIFA 12» til å hoppe på «FM»-karusellen er langt kortere enn ruten fra strategispill som «Total War» til «FM 2012».

Sport er absolutt satt i høysetet i «Football Manager», også i år. «FM 2012» er mye av det samme som vi har blitt kjent med, og glad i, gjennom en årrekke. 

Det betyr i første rekke en enorm database og stor valgfrihet når du velger ditt lag og begynner på det som må være verdens tøffeste jobb, som fotballmanager.

Produktet er gjennomarbeidet, raffinert ytterligere fra i fjor og fremstår bunnsolid. Det at du nå kan håndtere urokråker i laget ditt mer nyansert, føles som et veldig viktig verktøy. Dette gjør at du til og med kan klare å dressere Tévez - om du tør å ta den oppgaven.

«FIFA 12» var aller nærmest å skulle frarøve Sports Interactive seieren i denne klassen, og «Dance Central 2» er nevnt i sportskategorien fordi vår anmelder har blitt langt sprekere etter å ha brukt noen timer i selskapet med oppfølgeren til Kinect.

Les også: Vår anmeldelse av «Football Manager 2012».

ÅRETS RACINGSPILL

Vinner:
«DiRT 3» (se trailer her).

Disse var også med i vurderingen, men nådde ikke helt opp:
«Forza Motorsport 4» (se trailer her).
«Mario Kart 7» (se trailer her).
«TrackMania 2: Canyon» (se trailer her).
«Driver: San Francisco» (se trailer her).
«Shift 2: Unleashed» (se trailer her).

I denne kategorien var det en liten gruppe spill som raskt utpekte seg som favoritter til å vinne. Foruten «DiRT 3» var også «Forza Motorsport 4» og «Mario Kart 7» nominert av flere. Enkelte ytret – av forståelige grunner – også mye kjærlighet overfor «TrackMania 2».

Men etter heftig debatt og opptelling av stemmer, var det «Forza 4» og «DiRT 3» som stod igjen. Grunnen til at sistnevnte vinner er at Codemasters har levert et mer gjennomarbeidet produkt som i tillegg kan skilte med en ny grafikkmotor, mens Turn 10 på mange måter gjentar suksessoppskriften fra «Forza Motorsport 3», med langt færre innoverende nyheter denne gang.

Støtte for Kinect og en litt ny måte å legge opp karrieredelen av spillet på, føles ikke som god nok grunn til å gi vandrepokalen til «Forza 4» i år.

«DiRT 3» klarer kunststykket å finne en gylden middelvei mellom det å være arkade og simulatorrealistisk: Det er alltid gøy, og om du føler deg modig og stripper bort noen av hjelpemidlene, så finner du også et utfordrende og variert bilspill.

Les også: Vår anmeldelse av «DiRT 3».

Hvordan har vi gått frem for å kåre de beste spillene fra 2011? 

- Først inviterte vi alle spillanmelderne i PressFire til å stemme på sine favorittspill fra årets som har gått, fordelt på de ulike sjangerne.

- Etter en opptelling satt vi, med noen få unntak, igjen med en vinner i hver klasse. I noen få kategorier var det imidlertid så jevnt at det måtte en debatt/krangel til for å kåre en seiersherre.

- Vinnerne av hver kategori var naturlig nok også kandidater til å stikke av med den aller gjeveste prisen: Årets beste fra 2011. Akkurat den kåringen runder vi av med, den 28. desember.

- Frem til da skal vi på daglig basis presentere enda flere av våre favorittspill fra året som har gått.

Video fra dagens to vinnerspill, pluss noen høydepunkter fra kommentarfeltet vårt:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3